Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Bult met vocht op grote teen, wat zou dit zijn?

Ik heb een bult op mijn grote teen die elke dag iets groter wordt. Er zit vocht in, en ik heb er geen pijn bij, en ook jeuken doet het niet. Wel is het vervelend., het zit in de weg. De huisarts vermoedt dat het een blaar is, maar volgens mij zien die er toch echt anders uit. Herkent iemand dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij is het een bloedblaar, ik denk dat je dat wel open mag prikken met een naald, dat doe ik ook vaak bij vochtbulten

Dat is wel een blaar, ontstaan door wrijving. Een dergelijk geval maar dan kleiner heb ik op mijn linker kleine teen, al heel veel jaren. Die is helemaal ingebed door eelt, en ik voel er helemaal niets van. Omdat er te weinig ruimte voor die teen is in de schoenen die ik meestal draag drukt het altijd een beetje op die plek. De enige oplossing om het te laten genezen is om altijd op blote voeten te lopen. Maar dat is in de winter te koud, en op straat te onhygiënisch. Misschien kan de dokter 'm wel wegsnijden, dan heb je een tijd een wondje dat wél zeer doet. Maar daarna groeit er nieuwe huid. En dan maar hopen dat er niet opnieuw een blaar gaat ontstaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100