Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik heb een cyste in de mild vrij groot moet de mild er nu uit ?

bij toeval ontdekt een cyste in de mild bij de nier waar moet ik dan zijn bij de uroloog of bij de internist en zou ikeen operatie moeten wat denken jullie wie heeft dit ook meeegemaakt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De cyste is bij toeval ontdekt... Door een arts. Deze arts had je moeten uitleggen wat de volgende stappen zijn en waarnaar je verwezen moet worden. De arts die het bij toeval ontdekte is ook degene die je moet verwijzen. Als dit niet goed gebeurd is, maak dan een afspraak met je huisarts, leg je probleem voor en vraag hem om doorverwijzing.

Voor een cyste in de milt zou je bij de algemeen chirurg moeten zijn. Cystes in de milt komen vaker voor. Meestal geven ze geen klachten; dan is het geen probleem om hem gewoon te laten zitten. De chirurg zal wel het nodige onderzoek willen doen om er zeker van te zijn dat de cyste echt geen problemen geeft, en dat de cyste geen uiting is van een andere ziekte (die een operatie dan misschien weer wel nodig maakt.) Weet je wel zeker dat de cyste in de milt zit en niet in de niet die naast de milt ligt. Cystes in de nier komen veel vaker voor. Voor een niercyste zou je bij de uroloog moeten zijn. Deze zal ook wel weer wat onderzoek doen. Ook voor een niercyste geldt dat een enkele cyste, die geen complicaties geeft, in principe niet verwijderd hoeft te worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100