Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Als ik na hurkzit recht wil staan, lukt dit nauwelijks. Mijn knie doet dan ook pijn. Hoe komt dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Pijn in je knie na het zitten op je hurken zou kunnen komen doordat het kraakbeen in je knie niet goed is. Op je knieën of hurken zitten is dan heel slecht. Doe dit zo min mogelijk. Ook zwaar tillen is slecht voor je knieën. Houdt het verder in de gaten. Als je vaker last hebt van je knieën ga dan even naar de huisarts. Dan kan hij je vertellen wat je wel en wat je juist niet moet doen. Blijf vooral bewegen.

Dit wijst op overrekte kniebanden. Uiterqard kan je er een dokter naar laten kijke dat is altijd goed. Mijn advies niet verder irriteren en rustig aan doen zodat het kan herstellen. Het kan een zwakke plek blijven als je niet rustig doet. Een verstevigende kous kan helpen. Verder niet stil zitten maar voorzichtig oefenen en langzaam meer belasten. Voorzichtigheid geboden. Beterschap gewenst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100