Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan je doodgaan als er koolmonoxide vrijkomt terwijl je met een raampje open slaapt?

over koolmonoxide ,voorkomt een een klein open raampje dat mensen door deze sluipmoordenaar overlijden of onwel worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn inderdaad hele discussies @kapperkort over de juiste plek. Maar jij geeft al heel goed aan dat de verkeerde plek voor zo'n melder een vals gevoel van veiligheid kan geven. En in antwoord op jouw vraag @Haydy, raampje open verkleint het risico maar aangezien het een zwaar gas is dat zich vanaf de grond opstapelt, kan het niet genoeg zijn als het raampje bijvoorbeeld te hoog zit. Het juiste advies? "In tegenstelling tot een rookmelder, dient een CO-melder aan de wand te worden gemonteerd op circa 1,50 meter hoogte. Daarnaast dient de melder te opgehangen op minimaal 1,5 tot 2 meter afstand van de hittebron of verbrandingshaard. Dit kan bijvoorbeeld een geiser, CV-ketel of open haard zijn." "In een slaapkamer kan een koolmonoxidemelder ook op “slaaphoogte” worden gemonteerd." Zorg er wel voor dat de melder niet op een tochtige plek (dus bij dat open raam in de buurt bijvoorbeeld) komt te hangen, dat verstoort ook de juiste werking van het apparaat. Meer tips in onderstaand linkje. Zorg goed voor je veiligheid!

Bronnen:
http://www.koolmonoxidemelder.nl/koolmonox...

Ik zou het niet vertrouwen. Er moet ook genoeg luchtcirculatie zijn, en hoe ga je dat controleren? Best geen CO bronnen op je kamer. Verwarm elektrisch of niet.

Nee , helaas . Het zakt vaak van boven naar beneden . Dus de ruimte vult zich van af onder . Daarom snap ik niet dat verklikkers vaak aan de plafonds hangen . Misschien dat iemand daar iets over kan zeggen . Een raampje open helpt wel dat geeft een trek maar zorg altijd voor een goede installatie en ventilatie zet m evt uit bij twijfel . Laat alleen een vak man jaarlijks !! Alles checken .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100