Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat te doen bij zware vermoeidheid en veel hoesten?

Sinds dinsdag voel ik me niet zo lekker, en het is alleen maar erger geworden. Ik moet veel hoesten en sinds donderdag ben ik ook mijn stem kwijt. Het hoesten is vooral 's nachts erg. Daardoor heb ik met geluk 3 uur slaap per nacht terwijl ik het meestal inplan dat ik tijd heb voor 10 uur. Tijdens het sporten krijg ik het ook erg benauwd.

Ik heb strepsils, thee met honing, heel veel drop, en andere huismiddelen geprobeerd maar niks helpt. Maandag wil ik naar de dokter maar is er iets wat ik kan doen om tot die tijd toch een beetje nachtrust bij elkaar te sprokkelen?

Toegevoegd na 2 minuten:
Ik heb trouwens last van vastzittend slijm ook. Overdag moet ik al hoesten maar zodra ik op bed lig krijg ik een vreselijke kriebelhoest.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Inderdaad maandag meteen naar de dokter gaan. Intussen kun je stomen, heet water in een kom of schaal, handdoek over je hoofd en de kom, boven de stoom, en 10-15 minuten de stoom inademen, en dit een paar keer per dag herhalen. Je kunt er een heeeel klein beetje vicks vaporub in doen, de menthol heeft soms een goed effect op de luchtwegen, en kan de benauwdheid minder maken. Met het stomen kun je het slijm makkelijker ophoesten, intussen ook veel drinken want ook dat heeft invloed op het ophoesten van het slijm, maar de drop kun je wel achterwege laten, dat heeft geen invloed op benauwdheid en hoesten. Het allerbeste!! PS - beter geen melk produkten drinken want die maken het slijm problem alleen maar erger. Thee, water, sinasappelsap, appelsap, enz.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100