Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat veroorzaakt die langhoudende pijn en verkoudheid?

Ik heb een verkoudheid opgelopen op 11september 2014 van de peuters in een kinderdagplaats toen ik er stage deed sindsdan werd ik 4dagen verkouden,na die verkoudheid tot nu heb ik last van gele dikke slijm in mijn neus en elke ochtend dat ik wakker werd een zware slijmerige en vieze hoest en slijmen. Een week later kreeg ik zeer in mijn halsklieren en kon ik bijna niet meer slikken zo hevig was die pijn in mijn klieren ik kreeg hoofdpijn,oorpijn,koorts van 37,5 ¤C en was ik erg vermoeid en kreeg een ziek gevoel ik ging ermee naar de huisarts en volgens haar was het een bacteriële keelontsteking en kreeg een antibioticakuur van 4dagen en de pijn was helemaal weg en dan nu ong. Bijna 3 weken dat ik nog steeds last heb van die gele slijmen en sinds vandaag kreeg ik weer pijnen aan mijn keel en voel ik me veer vermoeid en ziek,wat zou dit zijn?

Toegevoegd na 1 minuut:
En heb ik steeds oorpijn op dit moment

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op basis van de kleur van het slijm kun je niet zeggen of de verwekker een virus of een bacterie is. De meeste keelontstekingen worden veroorzaakt door een virus. Daar werken antibiotica niet tegen. Het kan dus goed zijn dat het antibioticum dat je hebt gekregen niet echt geholpen heeft, maar dat je je toevallig een paar dagen beter hebt gevoeld. Een virale keelontsteking geeft ook vaak klachten als hoesten en oorpijn. De enige remedie is je eigen afweersysteem in een optimale conditie brengen, zodat je eigen lichaam het virus kan opruimen. Terug naar de huisarts voor een nieuwe of andere antibioticumkuur zou ik niet aanraden. Deze helpt waarschijnlijk niet, maar kan er wel voor zorgen dat de kans op resistentie van andere bacteriën toeneemt. Voldoende slapen, goed en gezond eten en proberen de klachten te verlichten door warme dranken te drinken en te stomen helpt vaak het beste. Beterschap.

Geel slijm en verhoging (37.5 is namelijk geen koorts,tot en met 38°C spreekt men van verhoging en zodra de temperatuur boven de 38°C stijgt, spreekt men van koorts) maar dit terzijde,duidt op een ontsteking van je luchtwegen,bronchien of longen dus het beste wat je kunt doen is terug gaan naar jouw huisarts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100