Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

moet dit gehecht worden?

Ik ben benieuwd of dit gehecht moet worden

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als de huid wijkt, heb je grote kans dat die niet netjes geneest en dat je littekens krijgt. Bij de wond linksonder is dat zeker het geval en bij de bovenste wond ook. Verder lijken het wonden van messteken. Een tetanusinjectie is dan ook noodzakelijk als je die niet al hebt.

kan, niet zien hoe diep. Maar is toch al te laat om te hechten. Ontsmetten met isobetadine en laten genezen

Geen een wond móet persé gehecht worden. Deze wondjes wijken wel en dan is hechten meestal wel een goed idee om de genezing sneller te laten verlopen en het risico op infecties te verkleinen. Dus: ja, het had een goed idee geweest om ze te laten hechten. Op dit moment is het 6 uur geleden dat je deze vraag online zetten. Dat betekent dat de zogenaamde friedreichse periode al is verstreken. Dit is de periode waarbinnen een wond gehecht moet worden. Later hechten wordt gezien als een kunstfout vanwege de grotere kans op infecties. Je bent dus te laat om ze te laten hechten. Het beste dat je nu kunt doen is de wondjes drie of vier keer op een dag uitspoelen onder de kraan en daarna afplakken met een (eiland)pleister, dat volhouden totdat de wondjes dicht zijn. Ontsmetten met alcohol oud kan je beter laten, dat is slecht voor de wondranden.

Als het al gehecht had moeten worden zou je al te laat zijn zoals flipjeboot ook al zei. Als je weer zo iets doet ( ik hoop uiteraard dat het je niet nog een keer overkomt!) ontsmet het dan eerst en plak er dan zo snel mogelijk zwaluwstaartjes op dan worden de littekens een stuk kleiner of wellicht krijg je helemaal geen littekens.Deze kun je kant en klaar kopen maar kun je ook zelf knippen,stuk goedkoper. Er zijn echt ook hele goede hulpverleners die jou kunnen helpen, ik hoop dat je de juiste snel vindt,in de tussentijd wil ik je heel veel sterkte wensen!!! ( je mag mij een pbtje sturen,heb er ervaring mee)

Bronnen:
Wondverzorging Snijwonden - LSZ

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100