Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik krijg altijd erge dorst als ik knoflook heb gegeten, hoe kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Knoflook kan erg lekker zijn en een zinvolle toevoeging aan het eten, net zoals ui. Maar rauwe knoflook wil wel eens problemen geven – hoe heerlijk op een zomerse dag een bordje tzatziki (yoghurt met komkommer en rauwe knoflook) ook is - want het komt wel voor dat iemand zelfs de volgende ochtend bij het wakker worden nog een scherpe, zwavelige knoflooksmaak in de mond heeft die ook flink dorst bezorgt. Knoflook gebakken of verwarmd in boter geeft ruimte aan de milde smaakbestanddelen ervan. Ook kun je het enzym dat de knoflooksmaak opwekt vrijwel uitschakelen door de knoflook te blancheren en de knoflooktenen in hun geheel te garen. De chemie van knoflook is complex en veel moet er nog over ontdekt worden. Rauwe knoflook heeft een antiseptische werking. Misschien dat jij een allergische reactie krijgt als je het eet terwijl je er geen ziekte mee wilt bedwingen (hetzelfde principe als de homeopathie gebruikt). Als knoflook bij jou zo'n sterke dorst veroorzaakt kun je dus maar beter geen rauwe knoflook meer eten.

Bronnen:
http://www.food-info.net/nl/national/ww-kn...
http://www.nrc.nl/thuiskok/2010/06/07/eten...

Dit is bij iedereen het geval. In knoflook(saus) zitten bepaalde kruiden; hiervan krijg je dorst (en ga je meestal ook van uit je mond stinken).

Als het idd om de saus gaat, hier zit veel zout in, daar krijg al flink dorst van. Ik ben wel benieuwd of het effect ook optreedt bij knoflook alleen. Wie weet dat?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100