Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Poepen lukt niet en ik moet heel nodig, hoe los ik dit op?

Ik heb het gevoel dat ik moet poelen, maar het lukt echter niet. Ik heb al een halfuur op het toilet gezeten en ik heb ook buikpijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voordat je naar medicijnen grijpt, kun je ook nog wat anders proberen. Als je een clysma gebruikt, hoeven je darmen het werk niet te doen, en het is juist goed als je darmen het wel zelf doen. Iets wat goed kan helpen, is even flink bewegen. Ga een rondje stevig wandelen, kwartiertje fietsen, of doe gewoon wat gymnastische oefeningen thuis. Zorg ervoor dat je buik en benen goed in beweging zijn. Ga daarna weer op het toilet zitten. Focus je niet teveel op het poepen zelf. Ga lekker zitten lezen, spelen met je telefoon, puzzeltje maken, het maakt niet uit. Als je je aandacht maar niet volledig op het poepen stort. Dit is een beproefde methode. Ik heb het zelf vaak gedaan, en ook de tip aan anderen gegeven. En zij waren vaak heel verbaasd over het goede resultaat! Succes...!!!

ga naar je apotheker en vraag een laxativum in vloeibare vorm die je dan rectaal moet inbrengen,dit geeft meestal direct resultaat.Daarna vezelrijke voeding,lijnzaad of iets dergelijks,veel water drinken,beweging enz om een normale stoelgang te bekomen.

Geloof het of niet, maar je kunt het poepen stimuleren door met een vingertopje voorzichtig in de anus te gaan. Niet dieper dan een vingertopje.

Neem een eetlepel olijfolie!

Zelf gebruik ik laxo ranja van Roosvicee, niet de lekkerste ranja, maar bij mij helpt het super goed.

pruimen helpen echt!

Nou, ik herken je probleem héél! En ik ben er te lang mee doorgelopen. Ga naar je huisarts en hij/zij zal vele oplossingen hebben (laxeermiddelen). Waarschijnlijk helpen die prima! Dan ben je van je ellende af. Helpt het niet, of komt je probleem steeds terug, vraag dan een doorverwijzing naar een specialist. Succes, hoor! Het is hartstikke naar!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100