Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

waarom heb ik het gevoel dat ik niet genoeg zuurstof binnenkrijg?

Ik heb sinds een week dat als ik adem ik het gevoel heb dat ik niet genoeg zuurstof binnenkrijg. Sindsdien doe ik ook vaak dieper inademen. Als ik dan dieper inadem heb ik nog de helft van de tijd het gevoel dat ik niet genoeg zuurstof binnenkrijg en het geeft een benauwd en een beetje beangstigend gevoel. De keren dat ik wel het gevoel heb dat ik genoeg zuurstof binnenkrijg als ik inadem voel ik ook dat het mijn hart goed bereikt maar bij de keren dat ik het gevoel heb dat ik niet genoeg zuurstof binnenkrijg heb ik dat niet. Ik heb nog nooit last van hyperventilatie gehad of hiervan.
Weet iemand misschien waar het aan kan liggen en ook of dit op te lossen is?

Weet jij het antwoord?

/2500

het lijkt er op dat je aan het hyperventileren bent, ga hiermee eens naar je huisarts, die kan je tips geven om er mee leren om te gaan.

Kan gevolg zijn van bloedarmoede. Door het ijzertekort word het zuurstof in je bloed minder goed getransporteerd. Daar door kun je het benauwd krijgen en het gevoel hebben dat normaal ademen het niet voldoende is.

Dat is hyperventilatie, je kunt hiervoor het beste naar een fysiotherapeut gaan die je adamhalingsoefeningen kan leren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100