Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wie heeft er tips waardoor ik niet meer op m'n ademhaling let en los kan laten?

Al een lange periode ben ik oververmoeid, angstig en depressief. Sinds een paar weken heb ik last van wat ze noemen chronische hyperventilatie. Ik krijg een benauwd gevoel op de borst en ondanks dat ik weet dat er niks ergs aan de hand is verkrampen al m’n spieren en ben ik continue met m’n ademhaling bezig. De therapeut zegt dat ik juist niet op de ademhaling moet letten en dat los moet laten. Dat weet ik zelf ook wel maar wie weet en heeft tips waardoor ik niet meer op m’n ademhaling let, los van het feit dat ik los moet laten? Het is net als met de roze olifant, dan krijg je de opdracht om er niet aan te denken en dan doe je het toch. Het vervelende is dat het niet overgaat tenzij ik een dosis kalmeringstabletten inneem en dat is juist wat ik niet meer wil want ik heb er steeds meer van nodig. Desondanks is het continue benauwd zijn iets wat gewoon niet uit te houden is als het de hele dag voortduurt. Overigens gebruik ik al antidepressiva en heb er al vele gehad in de loop der jaren maar dat schijnt niet te werken.

Toegevoegd na 1 dag:
Ooit een angststoornis opgelopen doordat ik ademhalingstherapie kreeg en dat ging steeds fout omdat ik er teveel in doordraaide. Jaren onderdrukt met medicatie maar dat helpt nu niet meer. Ik heb ontzettende angst voor m’n ademhaling en de benauwdheid die daaruit voortvloeit. Dat is nooit begrepen door wie dan ook. Een angststoornis ga je te lijf door te denken alles is oké en de symptomen gaan vanzelf over maar dat is in dit geval toch anders. Wie kan helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100