Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe komt het dat mijn vingers zeer doen als ik geen nagellak op heb voor +- gedurende de volgende 24 uur?

Weet jij het antwoord?

/2500

als jij altijd nagellak draagt, is je lichaam eraan gewend dat er een laagje op zit. haal je dit laagje weg, dan schrikt je lichaam daar als het ware van. misschien een stom vergelijk, maar als je opeens gaat fietsen zonder jas, normaal heb je er wel een, duurt het ook ff voordat je het koud hebt. het is dus gewoon gewenning.

Nagels bestaan uit dode materie, dus wat jij beschrijft kan niet. De oorzaak van pijn in de vingers zul je ergens anders moeten zoeken. Het kan zijn, dat jij dénkt dat de pijn daardoor veroorzaakt wordt, maar dat kan hooguit een psychische kwestie zijn. Je kunt eventueel even naar je huisarts gaan om te vragen waar de pijn vandaan komt, maar in ieder geval niet van het ontbreken van nagellak.

De pijn zal niet komen door het niet op hebben van nagellak. Maar je kan pijn hebben door de aceton in de nagellakremover. Probeer eens een een nagellakremover zonder aceton.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100