Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is die pijn in mijn knieholte?

Ik ging vanochtend naar school en mijn knieholte deed pujn. Het leek een beetje alsof er een steek in zat. Daarnet fietste ik weer naar huis en dan moet ik de steilste kant op van de berg en toen deed het nog meer pijn. Het zit in mijn knieholte van mijn linker been. Weet iemand wat dit is? Misschien overbasting ofzo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het klinkt als een peesontsteking. Een pees is het stukje dat een spier verbindt met bot. Een peesontsteking ontstaat inderdaad vaak door overbelasting. Ook al lijkt de ontsteking acuut aanwezig, meestal is de overbelasting al langer opgebouwd waarbij microtrauma is ontstaan. Zo'n microtrauma is op zich niet erg en gebeurd continu in ons lichaam. Maar wanneer de microtrauma geen rust krijgt om goed te herstellen dan wordt het microtrauma op microtrauma en ontstaat de ontsteking. Oplossingen zijn rust, afkoelen (bijv door ijsblokjes in een washandje; niet meer dan tien minuten per uur want anders kan de huid onderkoeld raken) en wanneer dat niet (afdoende) helpt de fysiotherapeut.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100