Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Er wordt morgen een holter geplaatst, kunnen ze dit plaatsen met bh aan?

Om na te gaan of ik een hartritmestoornis heb gaan ze morgen een 24 uurs holter plaatsen, kan ik daarbij mijn bh aan houden? Ik vindt het namelijk niet zo prettig om helemaal naakt voor een onbekend iemand te staan!

Toegevoegd na 9 minuten:
Helemaal naakt moet zijn het bovenlijf naakt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er moeten zeven huidelektroden op je borst worden geplakt. Daartoe is het wel nodig je bovenlijf te ontbloten. Bij heren wordt zelfs, wanneer dat nodig is, op de plaats van de elektroden eerst borsthaar weggeschoren. Je hoeft je echt niet te generen, het is voor de medici die dit doen gewoon dagelijks werk om mensen met ontblote lijven te zien. Het doet zelfs helemaal geen pijn, en is met een kwartiertje voor elkaar.

Bronnen:
http://www.tergooi.nl/folder991.pdf
https://www.lumc.nl/home/0001/12556/19997/...

Citaat van Mens & Gezondheid: Het aansluiten van het holterkastje gebeurt in het ziekenhuis, meestal op de afdeling cardiologie. U moet het bovenlijf ontbloten, vrouwen mogen de beha aanhouden. Geen zorgen dus! ;)

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekte...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100