Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe komt het dat mijn longen zoveel pijn doen als ik met dit weer naar buiten ga?

Zodra ik naar buiten ga in de vrieskou krijg ik veel pijn in mijn longen. Steken, pijnlijke ademhaling. Ik heb astma dus ben bekend met longproblemen, maar vind het vreemd dat juist kou zoveel pijn veroorzaakt.
Waarom specifiek met kou? En zijn er dingen die ik kan doen om de pijn te verzachten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik herken dit probleem. Dit komt doordat koude en vochtige lucht zwaarder is. Zelf heb ik er bij mistig weer en vorst ook last van. Veel mensen met COPD hebben hier last van. Helaas valt er niet zoveel aan te doen. Je kunt proberen met strenge vorst of erge mist zoveel mogelijk binnen te blijven. In ieder geval moet je bij dit weertype iets meer de tijd nemen om naar je werk o.i.d. te fietsen of lopen. Op de link staat wat informatie voor mensen met COPD.

Bronnen:
http://www.luchtpunt.nl/sites/luchtpunt/Do...

Ja je arts eventueel inschakelen! Zie de tekst boven je vraag. Longen moeten trouwens ook wennen aan kouder weer.... dus een eindje wandelen.

een echt antwoordt kan ik je niet geven maar ik zou toch eens even ( HEEL BINNENKORT !!) een dokter raadplegen !! suc6 !!

Niets aan de hand, laat je niet bang maken... Je ligt niet op¨sterven en je gaat echt niet vandaag dood als je gaat wandelen... De longen zijn aangedaan en reageren op elke prikkel als pijn... Dat is de nieuwheid... Dit is de eerste koude dag, je hebt er niet aan kunnen wennen, ik zeg je dat het een weldaad is als je nu buiten gaat wandelen... En ik zal je nog wat zeggen, doordat de temperatuur zo laag is krijg je meer zuurstof aangeboden, dus je krijgt extra veel lucht... Je moet heel even wennen,maar dan krijg je er ook wat voor terug... Adem in het begin door een das heen, sla die om en adem erdoorheen, na 10 minuten, verzeker ik je, is dat niet meer nodig, dan ben je er al aan gewend... Lekker wandeling en NEE , je hoeft echt niet naar een arts... (De wens om te wandelen is al een teken dat je heel gezond bent, ondanks je beperking)

Kou snijdt, in je gezicht, je handen, óveral waar je niet goed bedekt bent. Dus als jij gevoelige longen hebt en je ademt die snijdend koude lucht in dan kan dat natuurlijk ook aardig pijnlijk zijn. Probeer anders eens met een sjaal voor je mond te lopen in de winter. Alhoewel dat misschien ook niet al te goed is voor een astmapatiënt...

Door de snelle afkoeling. Sjaal of is dergelijks voor je mond houden kan helpen.

Het kan geen kwaad : als je door de mond adem haalt gaat de koude lucht bijna direcht naar je longen en daardoor heb je pijn aan je longen . probeer maar eens door je neus adem te halen dan is die pijn al bijna weg omdat die lucht die je inademt al een beetje voor verwarmt wordt in jou neus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100