Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wordt bij een coloscopie ook de endeldarm goed beoordeeld?

In het ziekenhuis in onze regio worden alle darmklachten die een scopie vereisen gedaan middels een coloscopie. Ik ging eigenlijk voor klachten aan de endeldarm maar onderging dus de coloscopie. Wordt nu ook het laatste stukje darm (endeldarm) goed beoordeeld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, bij een colonoscopie wordt de gehele dikke darm, en soms zelfs een stukje dunne darm, bekeken. De endeldarm is wat dat betreft gewoon het laatste stukje van de dikke darm. Als de scopist zijn protocollen normaal volgt zal hij dus zeker serieus naar de endeldarm kijken. Sterker nog er zijn een aantal specifieke plekken in de darm waar vaker afwijkingen of specifieke afwijkingen voorkomen. De endeldarm is zo'n plek. Je endeldarm is dus juist een plek die extra goed bekeken wordt. Komt nog bij dat de aanvragende arts heeft aangegeven wat je klachten zijn; nog een extra reden voor extra aandacht voor je endeldarm.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100