Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe zorg in dat mijn vlooienbeten weg gaan?

Ik ben een hele tijd terug (meer dan 2 jaar geleden) gebeten door de vlooien van mijn kat in mijn knieholte. En nu is dit ipv een aantal bultjes, 1 grote plek geworden dat ontzettend jeukt. Het is al een aantal keren opengekrabt en heeft littekenweefsel gevormd. Nu gaat het maar niet weg en blijft ontzettend jeuken! Dokter heeft geen medicijn..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is een litteken, dat gaat niet meer weg. Soms helpt iets als vitamine E olie nog wel eens, maar je kunt er niet veel meer aan doen.

Laat je doorverwijzen naar een dermatoloog of huidtherapeut. Om te voorkomen dat je weer gebeten wordt is het helaas noodzakelijk je interieur regelmatig te sprayen met antivlo middel. Die van Ecostyle (mand en omgeveingsspray) werkt hier prima. Wanneer de vlooien ook in je matras zitten zul je deze ook moeten behandelen. Om vlooienbeten te voorkomen werkt het soms om vitamine b12 te slikken. Vlooien vinden je dan minder lekker a.h.w.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100