Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik ben slachtoffer van een steekpartij geweest, kan ik hierdoor schade aan mijn zenuwen hebben opgelopen?

Ik ben voor een kleine 2 weken terug 2 keer in mijn rug gestoken. Artsen hebben die avond nog gekeken of er geen vitale delen geraakt waren, gelukkig was dit niet het geval. Het aparte is wel dat ik op een plek onder in mijn rug (waar ik niet gestoken ben) al sinds het incident een dood gevoel had wat in de loop van de afgelopen herstel tijd ook een soort pijn is gaan doen, het voelt als een huidirritatie maar als ik het aanraak dan voel ik mijn vinger niet echt. Echter ziet mijn huid er ook prima uit. Helaas kan ik geen jas aantrekken of iets wat strakker zit zonder dat ik continu een soort schurende pijn voel, maar als ik deze pijn al 1,5 weken heb, en dat het daarvoor alleen helemaal dood aanvoelde, dan kan het dus zijn dat er een zenuw beschadigd of kapot is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ten eerste: wat een vervelende ervaring voor je! Sterkte met het verwerkingsproces. Om je vraag te beantwoorden: ja dat klinkt als een zenuwbeschadiging. De oorspronkelijke doofheid verandert nu in pijn doordat de zenuw overgevoelig wordt en lichte (normale) prikkels nu als pijnlijk worden ervaren. In de tweede bron die ik heb toegevoegd wordt duidelijk geadviseerd hiermee naar de behandelende (huis)arts te gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100