Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik hoor plotseling erg dof, moet ik me zorgen maken?

Ik had gistermiddag nog nergens last van, ik heb de hele dag proefwerkstof geleerd en wat gexboxt, dus ik heb niet in de herrie gezeten.

Maar gister na het douchen had ik plotseling last van mijn oren, ik hoor nu nogsteeds best dof, wel duidelijk, maar dof.

wat kan het zijn, en moet ik me zorgen maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien heb je teveel oorsmeer dat door het water tijdens douchen is uit gaan zetten. Je kunt het eenvoudig laten schoonmaken bij de huisarts, of zelf proberen met een busje audispray van de apotheek. Als je naar de huisarts gaat is het goed om thuis alvast een paar druppels slaolie in je oor de doen zodat het smeer zacht wordt en er makkelijk uitkomt.

Ik denk vrijwel zeker dat je een prop in je oor hebt (cerumen occlusie). Tip: ga er niet zelf mee aan de gang, maar laat je oren bij de huisarts uitspuiten. Een pijnloze en snelle ingreep, waarvoor je meestal niet eens een afspraak voor hoeft te maken. Succes! (van een medisch professional)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100