Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn buik niet meer opzwelt na het eten?

elke keer dat ik eet word mijn buik groter, tot ik 's ochtends wakker word, dan is het weer normaal. ik had/heb een eetstoornis, ik probeer nu normaal te eten (al voor ongeveer 3 maanden) en de laatste keer dat ik mezelf verhongerde was een paar weken geleden. dat mijn buik steeds groter word als ik eet zorgt er alleen maar voor dat ik weer wil stoppen met eten. weet iemand hoe ik er vanaf kan komen?

Toegevoegd na 15 minuten:
aan het eind van de dag lijkt mijn buik alsof ik een paar maanden zwanger ben,

Weet jij het antwoord?

/2500

Kool, broccoli en peulvruchten vermijden. Die groenten hebben net als rauwkost de neiging om de buik tijdelijk te doen opzwellen. Mijd ook kauwgom. Drink minder dranken met prik. Drink dan weer naar hartenlust water en kruidenthees. Eet liever volle granen (volle rijst, volkorenpasta, volkorenbrood, enz.). Vermijd stress. Van stress gaat de buik op verschillende manieren opzwellen. Door jouw eet verleden is het niet ondenkbaar dat de oorzaak stress is, vooral tijdens en na de maaltijden. Neem de tijd om te eten, op zijn minst 15 minuten voor elke maaltijd en doe dat in een rustige omgeving. Kauw goed, proef en her ontdek de smaak van voedsel. Doe ook niets anders als je aan het eten bent. Dus geen krant lezen, niet telefoneren en niet naar de televisie kijken. Succes en hou het vol, gewoon te eten.

Het belangrijkste is dat je een tijdje gezond blijft eten. Ten eerste zal je buik groter lijken, doordat je zelf vrij dun bent. Doordat er nu een gewone hoeveelheid voedsel in zit, zie je dat al snel. Ik ben niet dun en heb een gewone buik, maar 's avonds is hij bij mij ook minder plat dan 's morgens. Ten tweede is het een kwestie van perceptie. Ik denk als je het aan iemand vraagt of die vindt dat je buik groot is, het antwoord ongetwijfeld negatief zal. Je buik zal nog altijd kleiner zijn dan bij de meeste anderen. Ten derde, zoals je aangeeft ben je pas een korte tijd weer bezig met gezond eten. Je lichaam moet zich weer aanpassen aan deze gewone hoeveelheden. Hierdoor moet het weer leren om normale hoeveelheden te verwerken. Het lukt wel, maar kost iets meer tijd. Daarom is je buik 's morgens weer normaal. Mocht je begeleiding krijgen bij je probleem, geef aan waar je mee zit. Als je geen begeleiding krijgt, dan is het wel verstandig om het te krijgen. Ze kunnen je helpen en je vragen beantwoorden, zodat je weer een normaal eetpatroon krijgt, maar nog belangrijker een normaal beeld van je eigen lichaam krijgt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100