Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

voor de tweede keer wit plekje in mond wat is het?

Gister rond een uur of 9 merkte in een soort puistje op in mijn mond een stukje voor mijn amandelen ik vergelijk het net een puist omdat ik het kon 'uitknijpen' en er wit stinkende soort pus uitkwam.
Vandaag hield ik het in de gaten en was er niks nu rond een uur of 9 zat het witte er weer dus heb ik het weer weggehaald.
Als het niet witbis zit er gewoon een kuiltje in mijn mond en zodra het wite puntje komt voel ik me misselijk worden en gaat slikken moeilijk.
Wat zou het kunnen zijn ik las iets over een amabdel
Ontsteking maar het zou ook soa kunnen zijn?
Wat is het en wat kan ik doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het lijkt op een afte. Hier kun je bij de drogist Superol voor kopen. Daar moet je mee spoelen, niet inslikken dus. Het is smerig spul maar het helpt uitstekend. Werkt dit niet dan moet je even langs de dokter. Toegevoegd na 1 minuut: Het niet kunnen slikken kan ik bij een afte niet helemaal plaatsen.

Dit noemen ze tonsil stones of tonsilloliet; oftewel amandelstenen. Deze tonsil stones zijn witte korrels / stukjes die tussen de amandelgroeven zitten of in het achterste van de mond. Ze bestaan voornamelijk uit witte bloedcellen en bacteriën en ruiken meestal niet zo fris. Het is niet ernstig of gevaarlijk, maar kan wel lastig zijn voornamelijk door de nogal onaangename smaak en geur die ermee gepaard gaat (door o.a. waterstofsulfide en methylmercaptaan). De mond goed schoonhouden door mondwater en spoelen met zout water kan helpen, maar mocht je er veel last van hebben, praat er eens met de huisarts over. NB; Wat je hier beschrijft doet niet denken aan een soa overigens.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tonsilloliet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100