Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan deze wond ontstoken zijn?

Hallo,
Vorige week vrijdag ben ik op een vieze stenen grond onderuit gegaan, heb hier verschillende 'wondjes' aan overgehouden. Eentje op mijn elleboog is erg vervelend. Hij is niet heel erg diep maar er zit geel spul in, de huid eromheen is heel rood en het heeft voortdurend een brandend gevoel tevens heb ik een 'ziek' gevoel. Ik heb een foto toegevoegd om te laten zien hoe de wond er uit ziet. Mijn vraag is of het ontstoken is en wat ik daar tegen zou kunnen doen.

Toegevoegd na 7 minuten:
Linkje van de foto: http://www.freebits.nl/images/53920140129_190623.jpg

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dit ziet er niet ontstoken uit. De huid rondom het wondje is inderdaad wel rood, maar dit is normaal. Om een wond goed te laten genezen moet er immers meer bloed naar die plek gebracht worden. Je lichaam doet dat door de bloedvaatjes rondom de wond verder open te zetten; dat zie je als roodheid. Bij een echte ontsteking is er sprake van een ander soort roodheid en met name een veel uitgebreider rood gebied. Dit oogt dus als een normaal genezende wond. Moet ik wel bij opmerken dat het beoordelen van huidafwijkingen (en dus ook wonden) via een foto een vak apart is. Dermatologen moeten daarvoor een extra opleiding volgen. Voor een goede beoordeling is met name de manier waarop de foto genomen is van belang. Zaken als belichting, zoomen, flitsen enz kunnen het beeld op een foto volledig vertekenen; het is denkbaar dat er wel een rode rand is, maar dat die gewoon niet te zien is op de foto. Daarom: bij twijfel toch gewoon aan een arts vragen die de wond in den lijve kan zien.

Antwoord op je vraag heb ik al in een reactie gegeven en lees die maar. Heb net toch nog wel even naar de foto gekeken en ziet er inderdaad ontstoken uit met pusvorming. Lijkt mij echt een bacteriële infectie ! Naar de dokter ermee!

Bronnen:
beroepshalve

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100