Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is herstel gedeeltelijk gescheurde enkelbanden mogelijk ?

2 jaar geleden ben ik met schaatsen in een scheur gereden. Ik heb ruim een half jaar veel last gehad. Mijn huisarts heeft me een brace voorgeschreven, dit gaf verlichting bij het lopen. Na 6 maanden kon ik weer gewoon lopen, maar met mate. Lange wandelingen waren niet meer mogelijk.
Nu , 2 jaar later, heeft de orthopeed een mri-scan laten maken. Uitslag: gedeeltelijk gescheurde enkelbanden met een ontsteking erbij.
Nu stelt hij ij voor om 4 weken met mijn enkel in het gips te gaan. Het zou dan alsnog genezen. Als alternatief stelt hij een kuur met ontstekingsremmers voor. Ik heb al een keer een dergelijke kuur gehad ivm een slijmbeursontsteking en dit heeft toen niet geholpen. Mijns inziens had deze kuur dan ook de ontsteking in de enkelbanden moeten genezen.

Heeft iemand ervaring met deze situatie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zou een reconstructie kunnen worden gedaan. Ga hiervoor naar een orthopaed die daarin heel handig is. De ontsteking wort veroorzaakt doordat de enkel instabiel is en je daardoor de gewrichtjes in je enkel niet goed belast. Ik betwijfel of dat gipsen veel gaat helpen. Je moet de stabiliteit in elk geval nadien goed trainen. Dat had al veel eerder gemoeten. Maar na het gips is het zeker nodig. Als je in Zw Nederland woont, kijk dan eens op orthopedium.nl Daar zit een orthopeed die heel goed is in enkels.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100