Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Er komt pus uit een klein wondje. Moet ik iets doen?

Ik heb eergister een botsing gehad met een andere fietser en hierbij is een klein (7 bij 3mm), onbenullig schaafwondje ontstaan. Dit heb ik niet schoongemaakt, en nu komt er pus uit. Loop ik nu kans om ziek te worden vanwege zo'n klein wondje? Is het zinvol er wat aan te doen? En zo ja, wat dan?

Toegevoegd na 55 seconden:
Extra lullig: het is op mijn pink

Weet jij het antwoord?

/2500

Ben je ingeent voor tetanus, want dat is het grootste gevaar. Waarschijnlijk heb je de wond niet goed gereinigd of zit er nog vuil in de wond die je niet kunt verwijderen en wat het lichaam nu doet. Goed ontsmetten en zeker bekijken dat je voor tetanus bent ingeent. Robby BB

In elk geval even in water met soda of biotex. Dat maakt de wond schoon. Is al een oud beproefd huishoud middeltje. Water koken in kopje doen, eetlepel soda erbij en roeren. Af laten koelen tot het dragelijk is om je pink in te stoppen. Ongeveer 15/20 min weken. 1 dag en het is over. Dit tetanus prik is goed als er straatvuil ingekomen is. Dat kan je zelf het beste beoordelen.