Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is de oorzaak van altijd klamme handen hebben?

Ik heb altijd als ik begin met krachttraining(als ik dit een tijd niet heb gedaan dan heb ik hier minder last van) de dagen daarna ontzettend last van klamme handen en het extreem warm hebben. Ook zijn mijn klieren de dagen na de krachttraining opgezwollen en dan met namen mijn halsklieren. Wie weet wat dit kan zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zweethanden ontstaan wanneer het sympathisch zenuwstelsel overactief is. Dit systeem stuurt signalen van de hersenen naar verschillende organen in het lichaam zoals de huid, de bloedvaten en de zweetklieren. Op die overactiviteit kan je geen bewuste invloed uitoefenen. Soms is onduidelijk waarom mensen eraan lijden, soms kan er een medische oorzaak worden gevonden. Het is vaak een lastige kwaal en er zijn verschillende behandelingen voor, afhankelijk van een eventuel bende oorzaak. Op de website www.zweethanden.nl kan je veel verdere info vinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100