Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik heb veel last van mijn nek kan dat komen door gamen of achter de pc zitten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Van gamen specifiek krijg je uiteraard geen nekklachten, maar als je veel achter de computer zit in een verkeerde houding wel. In dit plaatje wordt aangegeven wat de ideale zithouding is als je achter een computer zit: http://www.utwente.nl/hr/info_voor/medewerkers/arbo/VGM/Gezondheid/rsi_beeldschermwerk/Studenten/Laptop%20gebruik%20en%20RSI/Laptop%20gebruik%20en%20RSI-3.png

Het is vrijwel zeker dat het daarvan komt. Een optimale PC-houding is iets beter maar je moet gewoon meer afwisselen van houding. Kun je jezelf er echt niet toe bewegen om steeds iets ander te gaan doen na een tijdje gamen?Stuk fietsen, lopen, gewon huishoudelijke werkzaamheden zoals bed verschonen, wassen? Probeer anders om een andere game-houding aan te nemen zo nu en dan. Tijdje staan, plat liggen, dan weer op je kop liggen op de bank, etc.