Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Harde en rode huid van onderbenen bij vrouw van 97, bij indrukken blijft er een kuiltje staan. Wat kan dit zijn?

Mijn oma haar onderbenen zijn erg stijf en voelen heel hard aan. Als ik er in druk met mijn duim blijft er een kuiltje in zitten die pas na een minuut weg gaat. Zelf zegt ze dat de huid ook wat rood is en een beetje pijn doet.
Ze zegt dat het is gekomen na het nemen van vitamine K supplementen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ben gaan kijken naar de medische informatie over vitamine K, en lees daar het volgende: Op welke bijwerkingen moet ik letten? - Zeer zelden: overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Dit kunt u merken aan huiduitslag, roodheid en jeuk. In dit geval mag u dit medicijn in de toekomst niet meer gebruiken. Geef daarom aan de apotheker door dat u overgevoelig bent voor dit medicijn. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit medicijn niet opnieuw krijgt. Het zou dus kunnen zijn dat jouw grootmoeder overgevoelig reageert op de vitamine K. Zij kan het beste met de apotheek overleggen wat zij in plaats van het huidige middel beter kan gaan gebruiken.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Medische_informatie...

Ik vermoedt dat dit oedeem is, of te wel vocht in de benen. Dit probleem kan verholpen worden door bijv steunkousen te dragen en het bewegen van het been, maar ook haar voeding aanpassen is het proberen waard. Oma kan het beste hiermee eens naar haar huisarts gaan, zodat die haar kan vertellen wat ze eraan kan doen.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/leven/...

Oedeem is een symptoom van andere problemen, bij iemand met een leeftijd van 97 jaar zou ik geen risico nemen. Mijn grootmoeder had oedeem door hartproblemen en diende vocht afdrijvende medicatie te gebruiken. Oedeem kan ook gaan ontsteken en wondroos veroorzaken, als er pijn bij komt kijken, roodheid en als het been rood aanvoelt is het misschien al zo ver. Neem dus geen risico en haal er een onmiddellijk (dus nu) een dokter bij. Toegevoegd na 38 seconden: Ik bedoel als het been warm aanvoelt ....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100