Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Terugkerende koorts binnen een maand is dit gevaarlijk?

Ben nu voor de tweede keer ziek in 1 maand tijd, 3 weken geleden lag ik met hoge koorts voor 5 dagen in bed en nu sinds 2 dagen geleden weer met hoge koorts. Het kwam uit het niets opzetten, heb wel een beetje keelpijn erbij. Wat ik weet van vroeger is dat als je goed ziek bent geweest je er voor een lange tijd weer tegen kan. Hoe kan het dan dat ik dan binnen 3 weken weer ziek op bed lig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Koorts is een symtoom en geen ziekte. D.w.z. dat er toch ergens een infectie oid in je lichaam zit. Ik ben duidelijk geen arts maar zou me voorlopig geen zorgen maken. Wacht nog een poosje af, tenzij je voelt waar de euvel zit. Blijft het aanhouden ga dan naar je huisarts.

Misschien was je toch nog niet helemaal hersteld, of heeft een virus zich ergens anders genesteld. Bij twijfel, best langs de huisarts gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100