Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoe kan het dat ik zomaar lage rugpijn heb?

ik had gewoon een breakdance training, diezelfde dag nog niks aan de hand.
Maar de dag daarna stond ik op, met een heel klein beetje rugpijn in mn onderrug. Gewoon niks aan de hand, gewoon beetje spierpijn wat ik wel vaker heb. maar deze drie dagen is het erger geworden. Als ik opsta is het voor een uur helemaal weg, maar dan komt het in de loop van de dag weer opzetten. Ook als ik op mn rug lig doet het pijn en als ik zit soms.
Het raarste is dat als ik ren of zelfs breakdance doe, de pijn tijdelijk weg is.... wie heeft een verklaring?

Weet jij het antwoord?

/2500

Lage rugpijn komt veel voor. Veel mensen hebben deze rugpijn zonder verklaarbare reden. Het hoeft niet altijd op een hernia of een bepaalde ziekte te wijzen. Het verstandigste is dat je blijft bewegen (zo nodig met pijnstillers). De ergste pijn verdwijnt vaak binnen één tot twee weken. Als het dan nog niet over is, zou je kunnen overwegen om je huisarts te bezoeken.

Ik heb ongeveer hetzelfde symptomen, deze worden veroorzaakt door een discushernia. Als het binnen enkele dagen niet beter is, of wanneer je uitstralingen naar je been krijgt zou ik toch naar een dokter gaan.