Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb het vaak heet/koud, zweet overmatig en ben vaak moe, wat kan dit zijn?

Deze klachten heb ik al heel lang, maar helaas hebben artsen nooit iets kunnen vinden. Ik heb het vaak enorm koud en het volgende moment heb ik het weer heet. Het zweet loopt in straaltjes van me af als het ook maar een beetje warm is en ik ben bijna altijd moe.

Het zou fijn zijn als iemand deze symptomen herkent, dan kan ik de artsen misschien wat meer aanknopingspunten geven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Zweten is een manier om afvalstoffen kwijt te raken. Daarom zweet je bijvoorbeeld veel als je een kater hebt en bij veel andere vergiftigingen. Dat zou in kunnen houden dat er bij jou teveel afvalstoffen binnen komen, of dat je lichaam moeite heeft met de afvoer. Koud/warm problemen kunnen veroorzaakt worden door problemen met en/of een onbalans tussen schildklier en bijnieren. http://www.westonaprice.org/dutch/treating-low-metabolism-dutch-translation

Het kan wel honderd oorzaken hebben, zoals: Te veel suiker Na symptonen van blaasontstekking Te snel werkende schildklier Dit zijn meer de oorzaken als je overdag zweet. Ik weet niet of je ook 's nacht zweet maar dan heb je nog meer oorzaken. Zoals Pfeiffer. Maar dit is dan alleen als je 's nacht zweet. Anders zou je ook op http://forum.viva.nl/forum/list_message/11699950 kunnen kijken. Succes!

Bronnen:
viva