Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is er een naam voor deze chronisch inwendige pijn van ledematen?

Het is erg lastig om deze pijn te beschrijven. Ik heb er al last van sinds ik een peuter was. Heb tot nu toe nog geen duidelijk verband kunnen leggen tussen de pijn en mogelijke oorzaken.

Het komt van binnenuit en bevindt zich altijd in (een van) mijn armen en/of benen en trekt de ene keer na een kwartier, andere keer pas na uren weg. Het voelt bijna als een soort spierpijn, maar dan zonder dat je de spieren gebruikt of aanraakt. Ook is het te beschrijven alsof het heel koud aanvoelt van binnenuit. Probeer dan vaak te wrijven over bijvoorbeeld mijn arm of been, maar dit werkt meer als een soort afleiding, net zoals wanneer je een kruisje met je nagel op een muggenbult maakt tegen de jeuk.
Heb er verder ook heel onregelmatig last van, de ene keer een paar keer per week, andere keer pas na een aantal maanden weer. Ik vermoed dat ik er vooral last van heb wanneer mijn weerstand laag is.
Ben al wel langs de huisarts geweest hierom, maar hij wist ook niet wat het kon zijn. Ik maakte er verder geen probleem van, omdat ik er niet echt grote last van heb en vrij zeker van ben dat het weinig kwaad kan. Het is eerder een vervelend gevoel als het eenmaal terugkeert, maar goed verdraagbaar.

Vroeg me alleen dus af of iemand dit herkent en of hier een naam voor is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100