Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat zijn opthalmologische ogen?

Dit kan je krijgen bij de ziekte van lym, maar ik heb geen idee wat het is, vandaar de vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Opthalmologisch betekent oogheelkundig. Opthalmologische ogen is dus niet iets wat je kunt krijgen. Ik kan me wel voorstellen dat iemand iets schrijft over opthalmologie en daar dat opschrijft als "opthalmologie: ogen", om te verduidelijken dat dit over de ogen gaat, maar het is niet een bepaalde aandoening of zoiets. Toegevoegd na 1 minuut: Ik bedoel: iemand zou ook kunnen schrijven dat hij reumatologische (gewrichts)klachten heeft. Dat betekent dus niet dat hij reumatologische gewrichtsklachten heeft, maar is een verduidelijking van wat bedoeld wordt met reumatologische klachten. Toegevoegd na 2 minuten: Bingo: "De ziekte van Lyme is een multi-systeem ziekte. Het kan leiden tot o.a. neurologische (zenuwstelsel/hersenen), dermatologische (huid), reumatologische (spieren en gewrichten), cardiologische (hart), opthalmologische (ogen) en psychiatrische klachten." Bron: http://www.lymenet.nl/info/basisinfo-ziekte-van-lyme.htm Wat hier dus bedoeld wordt, is dat de ziekte van Lyme oogklachten c.q. klachten die op het gebied van de oogheelkunde liggen, kan geven

Oftalmologie is gewoon een mooi woord voor oogheelkunde Toegevoegd na 1 minuut: Het woord oftalmologie komt van het Griekse ophthalmos, dat oog betekent, en logos, betekenend woord; oftalmologie betekent vrij vertaald "de wetenschap van ogen".

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Oogheelkunde

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100