Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat zijn dit voor een bultjes/beten?

Vorige week op vakantie naar Italie. Daar veel muggenbulten gekregen (ineens overgevoelig? Kan dat?) waar ik veel last van had. Dikke schijven welke paarse plekken werden, maar ook 'gewone' muggenbulten. Die ik kapot krab. Niet goed, ik weet het..
Nu, eenmaal thuis, nog steeds veel last, ook nieuwe muggenbulten erbij. Terwijl ik geen muggen zie in huis.
Na veel zoeken online over bedbugs gelezen, hier het hele huis op onderzocht maar niks kunnen vinden. Ook lijken de beten niet echt op bedwants-beten, als ik op google zoek.
Ik heb net 5 nieuwe bulten (op beide benen) terwijl ik een legging draag en op de bank zit, en ik zie en hoor geen enkele mug! Heb de ramen goed dicht gehouden ook!
Ze zitten ook bijna alleen op benen/voeten. Raar allemaal..

Ik begin een beetje paranoia te worden, alles kriebelt.
Iemand een idee wat dit allemaal kan zijn? Dochter heeft nergens last van, alleen ik.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb het vermoedde dat het hier niet om muggenbeten gaat maar om de allergische reactie op de eikenprocessierups Direct al uw kleding goed wassen op- een bang programma en in de lucht drogen zodat de brandharen uit de kleren gaan. Neem contact op met uw huisarts voor medicatie, hier kunt u behoorlijk ziek van worden.

in het verleden heb ik dit ook gehad en wat blijkt: door er aan te krabben besmet je jezelf. (geldt dan vaak ook bij vlooienprikjes) schijnbaar heb je door eraan te krabben een allergische reactive in werking gezet. sinds ik weet dat ik mezelf besmet plak ik maar braaf een (doorzichtige) pleister op de prikplek en na 5 dagen gaat die er pas weer af. sindsdien nooit meer een uitzaaiing gehad van de bulten (door er aan te krabben kunnen ze ook gaan ontsteken en dan kunnen ze idd paarsig worden en zeer gaan doen).

Vlooien moest ik ook gelijk aan denken. Mogelijk remedie is het aanbrengen van een druppel water op een paracetamol tablet, en vervolgens het vochtige tablet over de beet heen wrijven. Ook kun je ditzelfde proces proberen met een antihistamine tablet. succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100