Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Moet je bij een nekhernia rust houden of juist bewegen? En waarom?

Berichten op internet spreken elkaar tegen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij wat voor klacht ook, als het erg pijnlijk is RUST, je lijf geeft aan wat je moet doen. Pijn is een symptoom, daar kun je beter naar luisteren. Tijdens ontspanning vergroot het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Luister niet naar de fysio als hij zegt dat je MOET BEWEGEN. Tuurlijk doe je dat weer als het gaat en dan tot de pijn. Sterkte!

Hallo, Denk niet dat het verstandig is om bij zoiets als een nekhernia uit te gaan van berichten op internet. Ga voor de zekerheid naar je huisarts en vraag het daar na. Internet is niet altijd een betrouwbare bron. Wat ik wel weet is dat je na een operatie aan een nekhernia een aantal weken heel voorzichtig moet doen. Rust is dan het belangrijkste, wanneer je na de operatie zou vallen is de kans groot dat er permanente schade ontstaat. Maar neem niet alles aan van internet, bij dit soort situaties altijd een arts raadplegen.

Wat hiervoor werd aangegeven (niet naar de Fysio luisteren) is natuurlijk een absurd advies. De ene nek hernia is de andere niet. Dit is iets waar een Fysio/ manueel therapeut goed van op de hoogte is en je hierbij uitstekend kan helpen. Beterschap

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100