Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Suikerspiegel normaal en toch veel plassen,hoe komt dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Daar zijn diverse oorzaken voor mogelijk. Zonder nadere informatie en onderzoek door een arts is hier geen antwoord op te geven. Je kunt bijvoorbeeld een kleine blaas hebben, of een uitwas die op de blaas drukt, of een verzakking.

dat kunnen heel veel dingen zijn, maar dat heeft dan niet meer met je suikerspiegel te maken, dan ligt het aan iets anders.

Als het gaat om de hoeveelheid: misschien drink je ook veel, of heb je iets gegeten/gedronken dat vochtafdrijvend werkt, of (zeker in de zomer of na lang staan) je benen waren wat opgezet en je gaat liggen waarna alle vocht weer keurig afgevoerd wordt. Als je denkt dat je extreem veel plast, is het slim om een keer 24 uur bij te houden wat je eet, drinkt en plast. Dus alles wat je drinkt eerst in een maatbeker doen, noteren hoeveel je drinkt. Ook plassen in een maatbeker, noteren op welk tijdstip je hoeveel geplast hebt. (Advies: gebruik niet voor beide acties dezelfde maatbeker ;-)) Dan krijg je een dagboek van je eet-, drink- en plasmomenten en -hoeveelheden. Zit er een groot verschil tussen wat je drinkt en wat je plast (normaal gesproken plas je zeker een halve liter minder uit dan je binnenkrijgt: een deel wordt gebruikt door je lijf, een deel raak je kwijt via de ontlasting), dan kun je met je huisarts overleggen en dat dagboekje meenemen. Als het gaat om heel vaak kleine beetjes plassen: dat kan duiden op een zwakke of kleine blaas, een ontsteking in je blaas en nog meer dingen. Een ontsteking moet behandeld worden, een zwakke blaas kan vaak door training sterker worden (via oefeningen die een bekkenfysiotherapeut je aan kan leren, ga niet zelf rommelen) of in sommige gevallen door medicatie of een mechanische oplossing (bij vrouwen) zoals een steunpessarium.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100