Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wie heeft ervaring ( of weet iemand met ervaring ) met een pijn clinique, i.v.m. Fibromyalgie?

Al sinds mijn 15e heb ik last van enorme pijnklachten door mijn gehele lichaam. Pas 8 jaar geleden is er Fibromyalgie geconstateerd.

Mijn pijn is inmiddels uitgegroeid van redelijk houdbaar tot ondraaglijk, dit laatste vooral tijdens de nacht.

Heb sinds 2 jaar een speciaal matras van de ziektekostenverzekeraar gekregen en even leek het erop dat dit het ei van columbus was.

Nu is de nacht een hel voor mij geworden en op de dag kan ik mijn ogen niet open houden van vermoeidheid.

Ik heb wel slaap en pijnmedicatie maar dit mag niet meer baten.

De enige optie is een pijn clinique maar ik ben bang dat ik dan een soort labratje wordt.

Wie weet hier meer van? Zeg aub niet labratje want daar is het te serieus voor.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Of in de toekomst die fibromassage zal gaan werken, weet ik niet. Of een pijnpoli en aanpak vanuit daar (er zijn wel goede resultaten met deze)helpt, weet ik niet dus eigenlijk kan ik je niet goed helpen vanuit deze ervaringen ;) Wel weet ik dat een neurostimulator bij chronische pijn vaak goede effecten heeft. Dit is een deel van de methodes die een pijnpoli ook gebruikt. Meer info kan je hier lezen: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekten/10688-neurostimulatie-behandeling-van-chronische-pijn.html Dan heel ander verhaal, maar eigen ervaring? Intussen ben ik 50+ en inmiddels al 25 jaar vrijwel GENEZEN van fibro! De ellende begon toen ik rond de 24 jaar was. Tal van (neurologische en internisten) onderzoeken gehad en pas jaren later werd fibromyalgie onderkent als aandoening/ziekte. (ik bleek 11 teder/triggerpoints t hebben). Volgens medici is dit niet meer echt te genezen... Mijn ervaring in kort? Spieren hebben cellen en elke cel een celkern. In deze kern zit soort "cel-geheugen", ondanks steeds vernieuwingen van cellen. Door onjuist aangeleerde spierspanning (vaak door hele oude emoties!) werd in ahw voorgeprogrammeerd in dit geheugen. Zonder besef hiervan ga je dit 'als normaal' voelen! Feitelijk heb je jaren door bv werk, ouders, privé, als kind of door partner steeds onder soort hoogspanning gestaan. Spieren verzuren door deze continue stress en op den duur.Verklevingen zijn gevolg en geven de pijn. (beknelling van perifere zenuwen, met name in de ledematen, soms rug) Dan reageert op zeker moment je lijf en je hebt ook ECHT veel pijn. Zelf doorbrak ik deze ellendige cirkel door me zeer bewust te worden van die "oude stress en leed" en dankzij destijds een goede fysio die tevens haptonoom was, keerde hele proces om! Eigenlijk niet onlogisch; je leert via de nieuw feedback (hapto) en eigenlijk opnieuw verwerken van 'verleden', je spieren ahw een nieuw (natuurlijk) programma aan. Desnoods, is per persoon anders, kan een psycholoog ook dit alles extra begeleiden! Voel aan wat je wil of aanspreekt en geeft nooit de goede moed op;) Succes!

Fibromyalgie is vrij lastig, want je zit dan met de tenderpoints. Ik zou in ieder geval contact opnemen met de leverancier van dat speciale matras. Wellicht hebben zij nog tips. Daarnaast is dit iets ook voor de huisarts. Tenslotte word vanaf eind september voor masseurs een nieuwe cursus in Nederland gegeven; Fibromassage, specifiek voor mensen met Fibromyalgie. Wellicht kan zo'n massage ook nog bijdragen om de pijn te verlichten. Vanaf de laatste week van september zullen dan ook de eerste 14 massagepraktijken in Nederland deze massage gaan introduceren.