Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Lui oog op volwassen leeftijd wat kun je nog doen?

Ik heb een lui oog:
Als kind nooit gezien.

Lenzen werken niet. Veel last van dubbel zien.
Hoofdpijn zonder lenzen..
Bij oogarts wil het niet echt opschieten!

Daarbij spanning in de oogspiertjes.
(Iets scheelziend) zie je niet zo

Ga nu naar een gespecialiseerd oogziekenhuis maar zijn onderhand al een half jaar bezig..

Zijn er nog operatieve opties op latere leeftijd.

Toegevoegd na 52 minuten:
Heb al verschillende testen gedaan bij een optometrist.
Het samen werken van de ogen. Het meerdere lampjes zien enz enz.

Ik heb 3x ongeveer 1 uur onderzoeken bij de optometrist over het samenwerken erop zitten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb hetzelfde. Een lui ook waar ik bijna niets mee zie. Beetje scheel zien ook, vooral als ik moe ben. Volgens de oogarts kan dat wel rechtgezet worden, maar dat spiertje zal toch weer verslappen, dus dan komt het terug. Dus ik heb er nooit wat aan gedaan. Punt is dat je met een oog meestal wel gewoon goed kan zien. Alleen afstanden schatten is lastig. Ik heb het ontdekt toen ik 21 was en vond het een opluchting te weten waar dat aan lag. Ik heb dus een hele tijd maar een lens gehad. En daarna brillen met in het ene glas gewoon glas, want iets anders hielp toch niet. Misschien is dat een idee? Mijn stiefstoon heeft zijn ogen laten laseren. Dat wil zeggen: een oog. Het luie oog, daar kunnen ze niks aan doen. Dus moest hij speciaal een contract ondertekenen dat hij dat begreep, want als het laseren van het goede oog zou mislukken zou hij misschien niet meer kunnen zien. Dat risico heeft hij genomen en het is heel goed gegaan. Ik denk dat je je dus beter kan concentreren op je goede oog.

Tot het zesde jaar kan een lui oog verholpen worden door het andere oog een deel van de dag af te plakken, daarna is dat niet meer mogelijk, dan is een operatie om het oog recht te zetten de enige oplossing. Dit is een cosmetische operatie, dus zal in jouw geval misschien niet helpen. Laat het over aan de oogartsen, zij hebben hiervoor geleerd en kunnen uitzoeken of ze jou kunnen helpen.

Dubbelzien Dubbelzien komt meestal voor bij volwassenen en kan ontstaan doordat een ofmeerdere oogspieren niet goed functioneren. Dit kan veroorzaakt worden door bepaalde ziektes zoals suikerziekte of schildklierproblemen. De orthoptist onderzoekt welke oogspier of oogspiergroep niet goed functioneert. Soms wordt dubbelzien veroorzaakt door een zwakke samenwerking tussen de ogen. De orthoptist kan oefeningen of speciale brilcorrecties voorschrijven om te zorgen dat de patiënt zo min mogelijk last heeft van het dubbelzien. In bepaalde gevallen kan ook een operatie uitkomst bieden. De orthoptist adviseert dan de oogarts over de operatie. Zie ook de folder Strabismus/scheelzien-operatie kinderen. http://www.cwz.nl/specialismen/oogheelkunde/orthoptie/onderzoek-en-behandeling.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100