Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

spijker in voet, roestig of nieuw wat te doen?

Voor beide gevallen, wat is gevaarlijker, i.v.m. giftige stoffen en of bacterien.
Hoet behandelen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als de wond niet al te diep is en als het goed bloed, even laten bloeden en dan een verbandje of pleister erop, verder niks. Zit de spijker diep, dan de spijker er niet uithalen, maar naar de eerste hulp of huisarts gaan. (even de huisarts bellen wat het beste is) Een diepe roestige spijker is het voorbeeld voor een kans op tetanus.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tetanus

Ga zo snel mogelijk een tetanus spuit halen, als de oude niet meer werkzaam is,of je er nog geen hebt gehad. Bezoek iig en arts.

In elk geval direct naar de dokter om een tetanusprik.Uitwendig kan je gewoon ontsmetten maar zoals gezegd eerst die tenanusprik.

Als dit kort geleden is gebeurd zou ik ermee naar de dokter gaan. In ieder geval voor een tetanusinjectie, ingeval het een vieze spijker is geweest of wanneer het in de tuin of op straat is gebeurd. Je laat niet weten of de spijker er diep in is gegaan. Als dit wel het geval is kan ook een botje beschadigd zijn geraakt. In dat geval moet er misschien zelfs een röntgenfoto worden gemaakt. Op zich allemaal niet ernstig, maar bij niets doen kunnen er vervelende gevolgen ontstaan. Sterkte ermee! Toegevoegd na 1 minuut: Als je er niet mee naar de dokter gaat, let dan op dat het niet gaat ontsteken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100