Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Pijn in de rug en nek, met uitstraling/duizeligheid. Wie weet wat dit is?

Ik heb de laatste maanden veel last van de rug. In april van 2012 veel last van stijve spieren, in de zomer van 2012 heb ik me laten behandelen door de fysiotherapeut maar dit had weinig nut. Hij zegt wel dat ik een probleem heb in mijn nek en een probleem heb in mijn onderrug. Daar zit het ook allemaal behoorlijk vast. Midden december kwam ik niet meer uit bed. Had veel pijn. Tintelingen en was heel erg misselijk, tot braken toe. Ik ben toen bij de huisarts geweest en deze heeft me diclofenac (en maagbescherming) tegen de pijn gegeven. Dit werkte wel goed. Tussen half december en 4 januari heb ik nog gewerkt (gezondheidszorg, verpleegkundige). Met momenten voelde ik mijn linker been tintelen of het was doof, hetzelfde geldt voor mijn linker arm. Het was dan na even rusten weer weg, maar te lang in dezelfde houding staan of zitten kan ik ook weer niet. Dan ga ik ook weer last krijgen van de onderrug en het stijve gevoel, met name in de been.
Afgelopen weekend had ik meer last van de rug. Werd gauw misselijk. Die misselijkheid is dan heel even heel heftig en na een minuutje of 20 ept het dan vaak wel weer weg. Ook had ik het weekend momenten dat ik last had met lopen (mank, voorover lopen) en lang opstaan op een plek of lang zitten op een plek kan ik absoluut niet. Zondag op de SEH belandt, men dacht aan een acute afknelling ivm verlamming van been/pijn/dood gevoel. Was niet t geval. 18 jan neuroloog en mri onderzoek.
Wie weet wat dit kan zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Beste Gouranga, Heel wat jaren geleden heb ik ook heel veel last gehad van mijn onderrug. Ben toen heel wat behandelingen ondergaan, de meeste zonder of met maar tijdelijke verbetering. De dokter zij op mijn 26ste dat ik een rug had van iemand van 70 jaar. Zo, daar zit je dan al knaap van 26 ! Toen drong het nog niet echt tot me door hoe ernstig het wel was of zou kunnen zijn. Een hele tijd daarna ben ik met yoga in contact gekomen, dit eerder vanuit 'rust te vinden' in mijn innerlijke state. Het liep niet goed op relationeel-, professioneel gebied en lichamelijk al helemaal niet. Na een tijdje yoga te doen, stelde ik vast dat mijn rugpijn met momenten fel was verminderd. Natuurlijk besefte ik niet ten volle wat er gebeurde op dat moment. Pas jaren later ben ik beginnen snappen wat er eigenlijk speelde. Ik leg het je even uit. Ik ben later te weten gekomen dat pijn in ons lichaam een vertaling is van spanningen die zich opstapelen door onze denkpatronen. Dus kort gezegd, omdat we met stress en negatieve gedachten zitten gebeurd er ook iets in ons lichaam. Omdat we ons er niet van bewust zijn dat negatieve gedachten zich manifesteren en vertalen in ons lichaam, geven we daar geen aandacht aan. Als je dan weet dat de pijn komt van onze negatieve gedachten, zou je kunnen stellen dat de pijn kan verdwijnen door onze negatieve gedachten om te buigen naar positieve gedachten. En dit is nu net wat ik ondervonden heb gedurende de tijd dat ik begonnen ben met mijn gedachten te onderzoeken. Dit heb ik gedaan door therapie, opleidingen in bewustwordeing en zelfontplooiing, familieopstellingen, ... Kortom, ik ben op zoek gegaan naar mezelf. Ik heb op vrij korte termijn mijn pijn kunnen ombuigen in meer beweeglijkheid en zelfs 90% pijnvrij te zijn. Moest iemand mij dit vroeger verteld hebben zou ik geantwoord hebben "yeah right" ! Maar ik moet eerlijk bekennen, het is zo. En ik ben niet de enige die dit ondervonden heb. Veel mensen die ik leerde kennen in mijn bewustzijnsproces ervaarden hetzelfde. Ik ben ondertussen life-coach in bijberoep. Hierbij geef ik ook massages, familieopstellingen, enz. omdat ik ervaren heb dat heel veel kan vastzitten in ons lichaam. Echter wat de meeste mensen niet weten, dat alles vertrekt vanuit ons hoofd. En als we daar verandering in brengen, veranderd er ook heel veel in ons lichaam. Ik hoop je hiermee terug wat hoop gegeven te hebben en als je nog vragen moest hebben, stel ze gerust. Groetjes Wim

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100