Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wondje bovenin bilspleet geneest niet?

In het verlengde van mijn bilspleet zit een wondje dat niet geneest. De huid rondom is ook rood alsof er een schaafwond zit. Het is zo erg dat ik telkens bloed in mijn boxershort heb. Wat te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wondjes in de bilspleet genezen moeilijk en kunnen door wrijving steeds weer opengaan. Houd het wondje goed schoon en een gaasje tussen je bilspleet zou de wrijving kunnen verminderen, of in ieder geval verzachten. Draag ook niet te strakke onderbroeken. Een verzachtende creme zou ook helpen, bijvoorbeeld Sudocrem.

Het beste wat je hier voor kan gebruiken is Sudocrem (bron)

Bronnen:
http://www.bysjanty.nl/beauty/sudocrem-voo...

Ik zou er Nestosyl opsmeren. Nestosyl is een geneesmiddel dat zonder recept verkrijgbaar is en werkt bij oppervlakkige schaaf- en snijwonden. De werkzame stof Pramocaïne helpt bij het herstel van wondjes en verlicht pijn en jeuk. De zinkoxide werkt direct verkoelend.

Zinkzalf (zinkoxide werkt beschermend en licht samentrekkend op de huid zodat de huid sneller heelt.) Zolang het wondje niet is geheeld, kan een dagelijks bad met soda verlichting geven. Het houdt bovendien het wondje goed schoon. Toegevoegd na 9 minuten: Sommige mensen hebben baat bij het smeren van olie. Dit kan gewoon olijfolie of zonnebloemolie zijn. De huid blijft zachter en soepeler en beschadigt of barst minder snel. Blijft het wondje opengaan, dan kan de oorzaak liggen in het gebruik van wc-papier na het ontlasten; het papier schuurt te veel langs de huid en zorgt dat het wondje weer opengaat. Een eenvoudig middel om dit probleem te verminderen is het gebruik van babyzalf (zinkzalf) tegen rode babybilletjes. Smeer dit voor het ontlasten met behulp van wc- of keukenpapier in het verlengde van de bilspleet.. De huid wordt nu minder belast door het afvegen en het wondje zal minder snel opnieuw opengaan (indien nodig na afloop opnieuw insmeren). Eventueel overstappen naar een ander merk (zachter) toiletpapier.

Als je te erg twijfelt over wat ermee te doen, zou ik toch eens langs de dokter gaan. Die kan dan bekijken wat je eraan kan doen. Als de huid rondom rood ziet kan het zijn dat er al een infectie zit en een dokter weet dan het beste wat er goed voor is.

Ik zou maar eens naar een dokter gaan. Een niet genezend wondje is nooit handig. De locatie suggereert misschien een zgn haarnetcyste, dit behoeft een kleine ingreep (die doorgaands door een chirurg wordt verricht). Zie bron.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100