Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is werken in gesmolten plastic geur schadelijk voor je gezondheid?

Hallo allemaal, ik werk nu sinds 3 weken via een uitzendtbureau in een fabriek, en ik doe de hele dag niks anders dan het sealen van klappers.
Nu komt bij mij de vraag op, of dit niet schadelijk is voor mijn gezondheid....???
Wanneer de klapper geseald wordt, worden de randen van het plastic af gebrand, en daar komt natuurlijk damp en geur vanaf.
Nu hebben de werkgevers mij in een andere ruimte geplaatste omdat ze terwijl ze niet direkt met de machine werken, er last van kregen, moet ik dit pikken, ik heb er eigenlijk weinig last van,maar misschien merk ik het ook niet direkt....

alsvast bedankt gr philipp

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het op dergelijke wijze smelten van plastic dient te gebeuren in machine met een afzuigsysteem en luchtafvoer naar buiten, is dit niet aanwezig mag er volgens de arbowet niet gewerkt worden daar de plastic dampen giftig kunnen zijn (bij jou hoogstwaarschijnlijk van toepassing). Neem contact op met het uitzendbureau en leg de kwestie voor daar het uitzendbureau jouw werkgever is en moet zorgen voor een veilige werkplek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100