Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom moet ik zovaak naar de wc? (Lees beschrijving)

Zover ik het weet heb ik dit mijn leven lang al, dat als ik naar het toilet ben geweest één minuut later weer moet plassen. Ik probeer zoveel mogelijk in één keer te plassen maar dan moet ik daarna weer. En mijn vader heeft het zelfde probleem. En we drinken weer niet zoveel ik verwacht rond 2 liter per dag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De overactieve blaas is een lichamelijke aandoening waar goede behandelingen voor zijn. Begin er dus mee om uw klachten bespreekbaar te maken. Voor uw arts is het een heel gewoon probleem. Hij of zij kan bepalen of uw klachten inderdaad veroorzaakt worden door een overactieve blaas en weet wat eraan gedaan kan worden. Bezoekt u een arts over een vermoedelijke overactieve blaas, dan kunnen de volgende punten aan de orde: Aard van uw klachten Standaard lichamelijk onderzoek Urineonderzoek (ter uitsluiting van o.a. blaasontsteking) Plasdagboek waarin u bijhoudt hoe vaak u drinkt en plast Soms wordt aanvullend onderzoek gedaan, om de blaas verder te onderzoeken. Dit gebeurt meestal in het ziekenhuis. Zie bijgevoegde link.

Bronnen:
http://www.plastest.nl/wat_is_een_overacti...

Het zou kunnen dat uw suiker in uw bloed te hoog staat maar dan zou u ook een dorst gevoel moeten hebben en regelmatig drinken. Best eens naar de dokter.

Bronnen:
http://nl.medipedia.be/diabetes/symptomen/...

Het kan zijn dat je blaas een beetje horizontaal ligt waardoor een deel niet uitgeplast wordt als je begint met plassen en een beetje naar achteren leunt. Als je dan weer opstaat kan het zijn dat de nog achtergebleven plas wel weer aandrang geeft. Probeer dus eens na het plassen even naar voren of juist naar achteren te leunen en kijken of dat helpt. Als je vaker blaasontstekingen hebt zou ik het eens voorleggen aan de huisarts, anders niet.

Het kan zijn dat je door (onbewuste) spanning niet goed uitplast. Een vriendin van mij moet ook vaak. Zij kreeg van een uroloog de tip om te fluiten als ze plast. We hebben er vreselijk om moeten lachen, maar het werkt wel. Ik doe dat nu ook als ik weet dat ik langere tijd niet naar de wc kan.

Dit heb ik zelf ook Bij mij is door onderzoek een overactieve blaas vastgesteld.de huisarts kan u doorverwijzen voor onderzoek B

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100