Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kom ik aan deze wondjes / sneetjes zonder aanleiding (foto)?

Al enige tijd krijg ik soms uit het niets een snee. Tot gisteren had ik altijd een smoes voor klaarstaan naar mijzelf over de oorzaak. Laatst had ik bijv. ineens een aardig diepe snee in mijn duim zonder enige aanleiding, ik zocht nog naar scherpe dingen in mijn omgeving, maar niks gevonden. Gister een snee op mijn buik (zie foto) ook zonder reden. En zo heb ik er ook één op mijn rug. De meeste wondjes genezen binnen een aantal dagen. Dit is inmiddels al zo'n 3 jaar aan de gang. Ik zou dit niet posten ware het niet dat er net iets teveel sprake is van toeval...

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat het kloven zijn, kleine sneetjes die zomaar meestal in je handen komen. Ik had hier jaren last van tot de huisarts zei dat ik meer boter op mijn brood moest eten, dat doe ik nu en het is sterk verminderd. Ook een goede hydraterende crème kan helpen.

Huidproblemen kunnen met voeding / vitamines te maken hebben. In boter zit een beetje vitamine D, misschien dat dit helpt. Verder is vitamine B12 erg belangrijk, ook voor de huid. Wanneer je meer gezondheidsklachten hebt, dan zou ik dat na laten kijken (via bloedonderzoek) Misschien heb je iets aan onderstaande tips:

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezond...
http://www.yunomi.nl/artikel/mooi-huid

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100