Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kom ik aan deze wondjes / sneetjes zonder aanleiding (foto)?

Al enige tijd krijg ik soms uit het niets een snee. Tot gisteren had ik altijd een smoes voor klaarstaan naar mijzelf over de oorzaak. Laatst had ik bijv. ineens een aardig diepe snee in mijn duim zonder enige aanleiding, ik zocht nog naar scherpe dingen in mijn omgeving, maar niks gevonden. Gister een snee op mijn buik (zie foto) ook zonder reden. En zo heb ik er ook één op mijn rug. De meeste wondjes genezen binnen een aantal dagen. Dit is inmiddels al zo'n 3 jaar aan de gang. Ik zou dit niet posten ware het niet dat er net iets teveel sprake is van toeval...

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat het kloven zijn, kleine sneetjes die zomaar meestal in je handen komen. Ik had hier jaren last van tot de huisarts zei dat ik meer boter op mijn brood moest eten, dat doe ik nu en het is sterk verminderd. Ook een goede hydraterende crème kan helpen.

Huidproblemen kunnen met voeding / vitamines te maken hebben. In boter zit een beetje vitamine D, misschien dat dit helpt. Verder is vitamine B12 erg belangrijk, ook voor de huid. Wanneer je meer gezondheidsklachten hebt, dan zou ik dat na laten kijken (via bloedonderzoek) Misschien heb je iets aan onderstaande tips:

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezond...
http://www.yunomi.nl/artikel/mooi-huid

Eigenlijk kan je hier alleen van afkomen i.p.v 'eraan' , als je EERST de oorzaak hiervan vindt. "Dit is inmiddels al zo’n 3 jaar aan de gang"....schrijft je erbij in de toelichting.. Dat betekent ook dat er IETS is veranderd rondom die tijd in je leven (privé en werk/studie)? Paar "overdenk tips" ? - ben je verhuisd? - andere baan/studie etc? - huisdier(tjes) genomen of erbij? - partnerschap (aangegaan of veranderd)? - iets in je voeding veranderd? - sterke emoties ervaren (ziekte, sterfgeval, verlies dier enz)? - uiterlijke veranderingen zoals o.a piercings laten zetten? - heb je een 'droge jeukende huid'? - heb je in deze 3 jaar stress (pieken) gehad of nog en welke oorzaak denk je aan? - iets in huis gehaald/gekocht (bv zoals handdoek, plant etc) dat je vrijwel dagelijks gebruikt of contact mee hebt' ? Geen pasklare oplossing vooralsnog, maar door dit eens te overdenken en eventueel met goede vriend of vriendin samen te doen, kom je ineens bij die oorzaak van "spontane sneetjes of krassen"? Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100