Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat is het verschil tussen lintworm en spoelworm?

Ik heb net een worm van ongeveer 25 cm lang en 1 cm breed uitgepoept. Ik heb geen idee wat voor een worm dit is. Maar wat zijn de verschillen en wat kan je het beste doen (ps dokter is echt de allerlaatste optie).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een spoelworm is bleekgeel tot roze roodachtig van kleur, 15-40 centimeter lang, en bevindt zich in de dunne darm. Besmetting vindt plaats door het eten van onvoldoende gewassen rauwe groente of fruit en kan vage buikklachten, diarree of verstopping veroorzaken. Besmetting met honden- of kattenspoelwormen, opgedaan in zandbak, tuin of plantsoen kan in zeldzame gevallen koorts, buikpijn en prikkelhoest veroorzaken. Een lintworm komt voor in het voorste deel van de dunne darm en kan 5-10 meter lang worden. De worm bestaat uit platte segmenten, die met het blote oog te zien zijn in de ontlasting. De lintworm is herkenbaar aan zijn hoekige rijstkorrelvorm. Besmetting vindt plaats door het eten van besmet rauw, of niet goed doorbakken vlees. De lintworm veroorzaakt soms buikklachten, diarree en een licht gewichtsverlies. Het is raadzaam een arts te raadplegen bij een lintworminfectie en bij aanhoudende klachten van vermoeidheid. Zwangere vrouwen dienen bij een worminfectie altijd naar de huisarts te gaan. De behandeling van een worminfectie gebeurt met behulp van geneesmiddelen, in combinatie met een goede hygiëne.

Bronnen:
http://www.kring-apotheek.nl/zz/mainzz46.html

Er zijn 4 soorten wormen die in nederland voorkomen: aarsmade: bleekgeel/wit,0,5-1cm,vaak bij kinderen,in de dunne darm en blindedarm,veroorzaakt jeuk spoelworm:bleekgeel tot roze/roodkleurig,15-40cm,dunne darm,veroorzaken vage buikklachten,diarree,verstopping lintworm:5-10m!,dunne darm,veroorzaakt soms vage buikklachten,diarree en licht gewichtsverlies zweepworm:bleekgeel/wit,3-5cm,geven zelden klachten --------------- En ja, daar heb je toch echt medicijnen voor nodig en gelukkig kun je die gewoon kopen bij de drogist. Misschien nu nog wel; zoek naar wormkuur tabletten. Toegevoegd na 1 minuut: Als je zeker weet welke worm het was vind je hier ook de dosis voor de medicatie: http://www.serviceapotheek.nl/pages/ApoNLZelfzorgSA.asp?articleid=136334&token=107492692@OfgQbKdcMdeNa&AandoeningID=13

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/divers...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100