Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik ben sinds mijn geboorte helemaal doof aan mijn rechteroor, moet ik dit oor (naast mijn linker) beschermen tegen bijvoorbeeld harde muziek?

Ik las namelijk ergens dat een doof persoon ook last kan krijgen van oorsuizen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Oorsuizen ofwel tinnitus heeft meer met je hersenen of zenuwbanen te maken dan met je oren. Vaak treedt tinnitus op als je hersenen geen signaal (binnen een frequentiegebied) meer krijgen van je oren; je hersenen vullen a.h.w. op wat er niet meer is. Iets dergelijks treedt ook op bij oude mensen die niet goed meer zien. Ze zien dan vaak dingen die door anderen niet worden waargenomen. Mensen denken dan vaak dat die oudjes hallucineren of gek zijn, maar dat is niet zo; we worden soms door onze hersenen gefopt. Het is dus niet helemaal uit te sluiten dat je ooit last van tinnitus krijgt, maar ik acht de kans minimaal omdat je nooit anders hebt gekend en je dove oor afschermen heeft dus weinig zin.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100