Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

pijn in mijn heupen na aankoop nieuwe matras (speciaal voor rugklachten).... aan wat kan dat liggen?

Toegevoegd na 20 seconden:
Met een nieuw bed meteen ook de twee eenpersoonsmatrassen vervangen en matrassen gekocht van een heel duur merk. Omdat mijn vriend rugklachten heeft, en de matrassen speciaal hiervoor gemaakt zijn.
Maar als ik erin lig krijg ikzelf pijn in mijn heupen, ik word ervan wakker. De pijn is zo hevig dat ik bijna niet op mijn zij kan liggen. Als ik opsta kan ik bijna niet stappen. het is vooral de linkerheup.
De lattenbodem is wel niet vervangen (ik heb die van mijn oude bed erin gelegd, een gewoon oprolbare lattenbodem zonder gebogen latjes). Maar met mijn vorige (versleten en doorgezakte) matras en diezelfde lattenbodem had ik dat niet.
Ik heb het wel al gehad (heuppijn dus) bij koude. bv. Toen ik voor een vriend aan een inkom ging kaartjes verkopen en de hele tijd de koude op mijn heup kreeg van de openslaande deur. Ik wilde toen opstaan na de verkoop, maar dat lukte niet meer, mijn heup weigerde gewoon dienst en heeft toen een hele week pijn gedaan. Ook bij overbelasting kan ik heuppijn krijgen.
Nu met deze matrassen, gaat het in de loop van de voormiddag er wel weer uit. Maar de nacht nadien is de pijn er terug. Ik heb al naar de winkel gebeld, maar die zegden dat de matras optimale ondersteuning biedt, ook voor heupen etc. Ik kan ze niet teruggeven noch ruilen.
Aan wat kan die pijn liggen? En wat kan ik er aan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat komt omdat je al die tijd een ingezakte matrass hebt gehad, dit is je lichaam gewend en hier is je lichaam op gegroeid, wat overigens nog slechter voor je rug en heupen is. Ik zeg: lekker blijven liggen zo en desnoods een pijnstiller erin. Dit zal een paar dagen vervelend worden, maar daarna zal je heerlijk slapen! Je kan het zien als een luchtbed, als je een heerlijk matrass gewend bent en in een keer op een luchtbed slaapt, vind je rug dit ook niet leuk. Maar doe je dit vaker, zal je rug er aan wennen. Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen informeren! Groetjes

Ik herken het probleem want heb ook een speciale matras. De matras is onderverdeeld in compartimenten (pocketvering). Probeer als je voelt dat de matras drukt een beetje naar onder of naar boven te liggen tot je de juiste ondersteuning krijgt.

Meestal, wanneer je op een 'normale' matras op je zij ligt, draai je je in je slaap om omdat de drukpunten in je lijf (schouders, heupen) minder doorbloeding hebben en zeer gaan doen. Je wordt in een normaal geval niet echt wakker maar je slaap wordt iets lichter op die momenten dus draai je je om. Wat jij beschrijft doet mij denken aan arthritis. Dit is een chronische ontsteking van weefsels rondom gewrichten waardoor die vaak snel pijn doen wanneer er druk op komt, zoals wanneer je op je zij ligt. Die pijn is behoorlijk gemeen, en ja, dit zal je zeker uit je slaap halen. Ik weet het uit ervaring. Je kunt proberen om aan je matras te wennen en voor je naar bed gaat een goeie pijnstiller te nemen. Ik denk alleen dat dit het symptoom oplost, en niet de oorzaak, en het kan blijken dat je overdag toch de pijn hebt van stijfheid. Ik heb lange tijd op een waterbed geslapen, en daarop heb je zo goed als geen drukpunten, alle druk wordt helemaal gelijkmatig over je lichaam verdeeld en (althans in mijn ervaring) je wordt vaak wakker de volgende dag in de zelfde houding als waarin je in slaap valt. Ik heb nu een matras met lucht, en dat heeft min of meer hetzelfde effect als een waterbed. Misschien kun je een soort van dek over de matras kopen van dik natuurlijk rubber (latex), dit is heel flexibel en vangst misschien de druk op van je heup gewricht. Ik wens je het allerbest, en hoop dat je snel een oplossing vindt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100