Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe lang duurt stoppen met roken?

Hoe lang duurt stoppen met roken

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan van de ene op de andere dag, zo gauw jij besluit te stoppen en je laatste peuk hebt gerookt, ben je gestopt, het ontwennen neemt langer in beslag, na een dag of 3 is alle nicotine uit je lichaam en moet je dus de gewoonte af gaan leren. Dit kan maanden of jaren in beslag nemen, als je er zelf aan toe bent te stoppen, zal je makkelijker kunnen stoppen, begin er ook na het stoppen niet meer aan, zelfs 1 sigaret is vaak het begin van weer een roker zijn. Succes.

Eigenlijk ben je daar jaren mee bezig, tot de behoefte een sigaret op te steken geheel is verdwenen. Maar in het algemen kun je zeggen een maand of twee, dan heb je niet meer de neiging automatisch naar de kankerstaafjes te grijpen.

Na dertig jaar roken heeft de ontwenningstijd 9 dagen geduurd. Wel heb ik het uitgespaarde geld in een potje gestopt en daar leuke dingen van gekocht: kaartjes voor een voorstelling van Herman van Veen, een babypop voor mijn jongste dochter, een mooie stoel voor de dochter die op kamers ging. Ik rook nu 22 jaar niet meer, maar in heel vreselijk spannende tijden verzucht ik wel eens :"...en nu een sigaret". Ofschoon ik er nooit meer aan zal beginnen, blijf ik een roker en is dat het eerste waar ik aan denk als ik klem zit (ziekte, overlijden van bekenden enz.) Stop maar wel, voor mij is dat waar ik het meest trots op ben. Verwacht echter niet dat anderen je lof toe zwaaien, daar hangt jouw wilskracht niet van af!!!

dat hangt af van hoe groot je wilskracht is, als je echt wil stoppen voor je ouders of je kinderen ofzo is dat al een motivatie maar dat hangt af van persoon tot persoon, bij sommige mensen duurt het 1 week en bij sommige mensen wel 20 jaar

Hier in stappen wat er allemaal met jou gebeurt : Dag 1 Al na 24 uur zijn alle sporen van koolmonoxide verdwenen uit jou lichaam . je zal beginnen met hoesten omdat het lichaam een schoonmaakactie zal beginnen in de longen . hoesten komt doordat de vuiligheid in de longen naar buiten komt . dag 2. Twee dagen nadat je gestopt bent is alle nicotine al uit het lichaam.je smaak en reukvermogen worden direct beter. het gevoel dat nicotine nodig is zal groter zijn dan de eerste dag. Dag 3 Je merkt direct aan je lichaam dat je gestopt bent, onder anderen het ademen gaat makkelijker en je hebt meer energie dan 3 dagen terug . 1 week. De behoefte aan een sigaret zal erg groot worden . er zullen ontwenningsverschijnselen zoals hoofdpijn keelpijn en snel geirriteerd worden optreden. zeker is dat de ontwenningsverschijnselen de komende week langzaam minder worden . je longfunctie begint zich alweer te verbeteren ten opzichte van dag 3. 1 maand . De bloedsomloop is al veel meer verbeters bewegen gaat makkelijker en je conditie is beter . tevens zijn je smaak en reuk vermogen toe genomen . je zalmeer trek krijgen in eten en je zult wel een paar kilo aankomen . 2 maanden De behoefte aan een sigaret zal een stuk minder zijn na 2 maanden . de ontwenningsverschijnselen zijn ook eindelijk verdwenen maar de geestelijke verslaving is echter helaas nog steeds niet voorbij . 3 tot 9 maanden . je longfunctie is al met 10 % verbeterd. ademhalingsproblemen zoals kuchen en piepen zijn veel minder geworden . je ben nu veel fitter en gezonder . Na 1 jaar . Gefeliciteerd je bent nu definitief gestopt en je mag jezelf beschouwen als niet roker . Na 2/5 jaar. Het risico op hart en vaarziekten is direct al met 50 % minder dan het risico van iemand die niet gestopt is met roken .

0 seconden: Gewoon de volgende sigaret niet opsteken en klaar ben je. Als je vraag is: 'hoe lang blijft de verslaving sterk voelbaar' dan is het antwoord: tussen 0 seconden (zeer zeldzaam) en de rest van je leven (ook zeldzaam)...

Stoppen met roken is eigenlijk het niet opsteken van een rookartikel. Zolang je na het doven van je laatste peuk geen nieuwe opsteekt duurt het stoppen voort. Zelf ben ik gestopt op 11 april half elf 1983. Ik rookte destijds plus minus 200 sigaretten per week. Ik heb -met het stoppen - gelukkig nooit problemen gekend. Wat je in elk geval niet moet doen is je afzetten tegen mensen die nog wel roken of zelf er steeds maar over (moeten) praten. Dan is de kans dat je het gaat verliezen groter.

afgelopen augustus 2 jaar geleden ben ik gestopt met roken! en ik ben apetrots, want dit is de grootste overwinning die ik behaald heb. als je nagaat dat ik al zeker 10 keer of meer gestopt ben, nou ja geprobeerd heb om te stoppen, en nu is het me gelukt. vaak helpt het om na te gaan waarom je wilt stoppen, wil je geld besparen, wil je voor de mensen om je heen (de niet- rokers) stoppen ? of is er een hele goede reden als gezondheid... als het echt belangrijk is, bijvoorbeeld dat je steeds benauwd bent (bronchitis/astma), dan is de reden zo groot en belangrijk dat het wel lukt, althans bij mij en anderen met wie ik hierover sprak. op zaterdag besloot ik maandag te stoppen, ik rookte zaterdag 7 shaggies, op zondag 6 en op maandag heb ik niet meer gerookt. nog steeds ben ik verslaafd, ik sprak iemand die 8 jaar geleden ophield met roken, hij zei: iedere dag zou ik weer kunnen/willen beginnen zo graag wil ik, maar ik doe het niet. zelf denk ik: god zij dank ben ik er van af, maar sluit mij op in een kamer met een pakje sigaretten (caballero/camel) en een aansteker :) en ik ben verkocht en vergis je niet: 1 sigaret is genoeg en je ben weer 100% verslaafd en rokend. want verslaafd blijven we, maar we roken niet meer ! antwoord: het duurt je hele leven om sterk te zijn, zo sterk dat je niet meer in de verleiding komt!

ligt eraan; je kan er een jaar, een maand of zelfs een week overduren. Als je besluit om te stoppen en tussendoor toch nog een sigaretje pakt dan kan het wel langer duren. Maar stel je wil stoppen met roken en je hebt de toch neiging om te gaan roken pak dan fruit of een kauwgompje. (oke denk niet de ik een professioneel antwoord geef)