Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Heb nu al een hele tijd lang last van verstopping, met daarbij boeraanvallen, misselijk als ik niet boer, iemand enig idee wat dit kan zijn?

Kan bijna nooit scheten laten, Boeren laten kost me ook weleens moeite, maar wanneer ik ze niet laat ben ik kotsmisselijk. Vaak buikpijn en mijn buik maakt rare geluiden: beetje zoals een gootsteen die leegloopt/wasmachine die draait. De klachten zijn begonnen nadat mijn (ontstoken) koperspiraal verwijderd is. Had hiervoor eigenlijk nooit lichamelijke klachten. Mijn huisarts, is geen fijne arts en ik ga er liever niet heen. Hij vind altijd, dat hij gelijk heeft, dat jij je aanstelt en dat vast wel allemaal meevalt. We zijn er trouwens al wel achter dat hij vrouwen anders behandeld(denkt dat hij beter is,macho.) Dus wanneer jullie denken dat dit echt het onderzoeken waard is, wissel ik van huisarts;) Alvast bedankt.. Groetjes Saskia

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Moet je daarbij ook braken? Waar zit de buikpijn precies? Heb je überhaupt ontlasting, en zo ja, hoe ziet deze er uit? Het klinkt wel als iets dat aandacht verdient van een arts, dus ik raad je wel aan om dit niet zonder toezicht op te lossen. Als je je niet op je gemak voelt bij je huidige arts, is het sowieso verstandig om een andere te zoeken, maar ik zou het wel laten onderzoeken. Tot die tijd is het verstandig om je eten goed te kauwen en voldoende vocht en vezels tot je te nemen.

welke arts heeft je spiraal verwijderd? kan je hem/haar niet bellen om te vragen of de symptomen iets met het verwijderen van het spiraal te maken hebben? het is best in de eerste plaats advies te vragen aan degene die de ingreep heeft uitgevoerd. als het een complicatie betreft kan je best terug gaan naar deze arts. Wat je huisarts betreft : een dokter die vindt dat je je aanstelt zou ik zeker niet aanbevelen. En zeker niet iemand die in jouw aanvoelen een lage dunk over vrouwen heeft. Natuurlijk weet ik ook niet hoe jij bent. Als je telkens voor een kleinigheid in paniek en dan naar de huisarts holt om te vragen hoeveel tijd je nog rest om je testament op te stellen, dan zou ik zijn houding nog ergens kunnen begrijpen. Sommige huisartsen hebben het niet begrepen op angstige patiënten, dat heb ik ook gemerkt toen ik enkele jaren terug - na een zwaar ongeval - door een posttraumatische stressstoornis (PSS) heel vaak angstig naar de huisarts liep. Die man (mooie vent, maar ook ietwat macho) nam me ook niet serieus, dacht zelfs op een bepaald moment dat ik verliefd op hem was :-D. Zodat ik dus van dokter veranderd ben. Ben nu bij een vrouwelijke arts die veel geduldiger is en me ook gesteund heeft om die PSS te overwinnen. Maar zo bestaan er ook mannelijke artsen hoor, die goed kunnen luisteren en je geduldig gerust stellen. Plus op zijn minst de moeite doen om een zorgvuldige diagnose te stellen. Dus verander maar, zou ik adviseren, hoor ev. eens rond bij anderen wie je zou kunnen nemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100