Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb steeds zo'n druk in mijn hoofd. Hoe komt dit?

Ik volg momenteel een opleiding waarbij ik de hele dag in een computerklas achter een pc zit. Ik ga altijd naar huis met een soort van druk in mijn hoofd, het is geen hoofdpijn.. Ik leef anders heel gezond en draag ook geen bril of lenzen..

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien ligt het aan je houding?

Bronnen:
http://bin.ilsemedia.nl/m/m1ayvajws179.gif

Heb je voldoende pauze en wat doe je dan? Ga als het even kan buiten wandelen. Misschien zie je niet voldoende, laat je ogen eens nakijken bij een opticien, kan je zo langs gaan. Doe regelmatig kantoorgymnastiek, zie link.

Bronnen:
http://vdab.be/magezine/ma07/gymnastiek.shtml

die druk in je hoofd is ook een vorm van hoofdpijn. Ben zelf chronisch hoofdpijnpatient en heb tig verschillende soorten hoofdpijn afwisselend waaronder ook die druk in het hoofd. bij mensen die niet chronisch hoofdpijn hebben komt de druk in het hoofd vaak door houding,te aangespannen nekspieren ,te lang in dezelfde houding zitten met het hoofd. probeer regelmatig eens langzaam rondjes met je nek/hoofd te draaien met de kin op de borst beginnen en dan langzaam een ronddraaiende beweging en daarbij afwisselend de andere kant op. Toegevoegd na 1 minuut: oja,en rondjes met je schouders draaien,houd ook je nek en schouderspieren los.

Spieren verkrampen door lange tijd dezelfde houding, verkeerde houding of stress en dit geeft druk op de aders in het hoofd. Wat soms helpt is paracetamol 1000 mg, ontspant de spieren een 4tal uren, en ook af en toe zachte draaiende bewegingen maken met het hoofd; niets forceren en vooral geen tracties of manipulaties laten doen waardoor het probleem eventueel eventjes kan helpen maar ook enerom verslechten;

Als je achter de pc zit knipper je minder vaak met je ogen. Hierdoor worden je ogen "droog". Dit zou deze klachten kunnen veroorzaken. Tip: neem vaker even de tijd om je hoofd een aantal minuten weg te draaien van het scherm.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100