Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat bedoelen ze met 'Het is goed voor je weerstand als je ziek wordt?'

Omdat ik toch om de haverklap wéér ziek ben (18 jaar)..?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je die redenering consequent doortrekt dan kun je maar beter voortdurend ziek zijn om gezond te blijven. Het is dus eigenlijk een dwaze redenering. Voor jonge kinderen is het een ander verhaal. Het kan wel goed voor de weerstand zijn om met micro-organismen geconfronteerd te worden maar daar hoeven ze nog niet ziek van te worden, op kinderziektes na. Die kunnen over het algemeen beter op jonge leeftijd doorgemaakt worden omdat ze op latere leeftijd met meer complicaties kunnen verlopen. Als je vaak verkouden, grieperig of anderszins in de lappenmand verkeert zou je een weerstandsprobleem kunnen hebben. Dat kan vele oorzaken hebben, variërend van voedseltekorten of allergieën tot geestelijke of lichamelijke stress. Dat wordt dus zoeken.

Als jij om de haverklap ziek bent, dan heb je blijkbaar een slechte weerstand. Elk virusje krijgt bij jou een kans om toe te slaan. Door die weerstand te verbeteren herstel je sneller, en word je minder vatbaar voor volgende ziektes. Zorg voor voldoende voedingsstoffen, vitamines en mineralen, zodat je sterk(er) wordt!

Wat ze ermee bedoelen is dat het soms goed is als het lichaam gaat vechten tegen virussen zodat het lichaam zijn weerstand op peil blijft houden. Denk eens aan een injectie zoals vroeger waarbij je een klein beetje virus krijgt ingespoten. Te Weinig om ziek te worden, maar genoeg om het lichaam bekend te maken met dit virus.

De gedachte hierachter is, dat als je ziek wordt, dat je weerstand zal verhogen, indien jij je lichaam de tijd geeft om te herstellen, met bijvoorbeeld rust en gezonde voeding. Dat zou er voor zorgen, dat je een volgende keer minder snel ziek wordt, of wanneer je toch ziek wordt, sneller zult genezen. Indien je echter de symptomen van de ziekte te lijf gaat met medicijnen, zul je het probleem tijdelijk mogelijk wel even oplossen, maar heb je de oorzaak niet opgelost. En dat zal niet goed voor je weerstandsvermogen tegen ziekte zijn.

de GGZ geeft ook weer stress...en ik herken dat helemaal. Slaap ook al jaren slecht.en heb die ziekte verschijnselen ook gehad.komt bij mij althans allemaal door stress. Burn out tot gevolg, ben ook hooggevoelig, dus overgevoelig voor prikkels en overbelasting. Drink nu slaap thee en luister op mijn mp3 voor het slapen gaan naar ROY Martina.echt een aanrader zie bron. je kunt hem kopen maar ook lenen bij de bieb Ik ben geen zwever.,maar het heeft enorm geholpen

Bronnen:
http://www.roymartina.com/rightclick.cfm?i...

Het is een uitdrukking die zo gebruikt wordt in de volksmond, een dooddoener, die nergens op gebaseerd is; Als je ziek wordt, is dit juist een teken van een verminderde weerstand, zeker als je regelmatig ziek bent. Weinig tot nooit ziek zijn, is juist een teken van een goed functionerend immuunsysteem en bijbehorende weerstand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100